Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2020. 03. 15.

Nyolcvanötezer Törökország által támogatott terrorista harcol Szíriában és Líbiában

2020. 03. 15.

Az iráni Press TV információi szerint jelenleg körülbelül nyolcvanötezer Törökország által támogatott terrorista harcol Szíriában és Líbiában.

Közülük harmincnyolc ezerötszáz fő az ún. ,,Nemzeti Felszabadítási Front,, zászlója alatt harcol, mely tizenöt fegyveres frakciót egyesít, olyanokat mint a Sham Légió és az Ahrar Al-Sham. Közülük ötezer fegyveres jelenleg Líbiában tartózkodik.

Szíriában ezek a terrorista csoportok Hama és Latakia kormányzóságok vidékein harcolnak, valamint Aleppo déli részén, illetve Idleb kormányzóság déli részén találhatóak. A szíriai csapatok jelenleg ezekkel a terrorista csoportokkal állnak harcban.

Azonban ezeket a csoportokat Törökország jelentős mértékben támogatja, sőt a török légierő támadja a szíriai hadsereget azért, hogy megvédje az iszlamista szélsőségeseket.

A korábban az Al-Kaida szervezethez tartozó Hayat Tahrir Al-Sham nevű terrorista csoport szintén Törökország támogatását élvezi. A korábban Nusra Front és Jabhat Fatah Al-Sham néven ismert csoportot Abu Mohamed Al-Golani irányítja és 18 000 fegyveresből áll. A 22 000 főt számláló ,,Szabad Szíriai Hadsereg,, néven ismert terrorista csoport, melynek parancsnoka Haitham Al-Ofeisi, szintén Aleppo észak-keleti részén harcol.

A ,,Syrian Observatory for Human Rights,, nevű szíriai emberi jogi csoport szerint Líbiában 4750 Törökország által támogatott terrorista található, akik Tripoliba érkeztek. További 1900 dzsihadista pedig Törökországba érkezett kiképzésre.

Ehhez azt is hozzá tették, hogy eddig 6650 törökbarát terrorista érkezett Líbiába, ahol közülük 117-en elestek a Tripoli körüli harcokban. Azonban közülük 150 fő átszökött Európába. A Líbiában harcoló török csoportok a Mutasim Hadosztály, a Sultan Murad csoport, a Suqur Al-Shamal Csoport, az Al-Hamzat csoport és a Suleiman Shah csoport.

A szíriai emberi jogi csoport szerint ezek közül a zsoldosok közül sokan elestek a harcokban Tripoli déli részén, Al-Rahma városrészben, a Tripoli repülőtér közelében, valamint Al-Hadabah térségében.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (fort-russ.com)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑