Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2015. 10. 24.

Nyugat Aleppoban támad a szíriai hadsereg, az Al-Kaida észak felé menekül

2015. 10. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg több Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) terrorista offenzívát megállított Aleppo városának nyugati részén; ezután gyorsan a kormányerők javára fordult a hadi helyzet amikor teljesen visszafoglalták a vahhabita csoportok által megszállt területeket az Al-Zahra-kerületben az elmúlt éjjel.

Egy az Aleppo tartományi fővárosban szolgáló katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg a Nemzetvédelmi Erők (NDF), a Baasz Zászlóaljak (Khataib Al-Baath) és a többségében palesztin bajtársakból álló Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) támogatásával egy meglepetésszerű támadást indítottak a vahhabita terroristák védelmi állásai ellen az Al-Zahra-kerület nyugati szektorában; ennek eredményeként 6 nagy méretű épülettömböt és a “Nagy Próféta Mecsetet” foglalták vissza.

Szerda reggel a Szíriai Fegyveres Erők újracsoportosították alegységeiket az Al-Zahra-kerületben végrehajtott gyors és sikeres támadásuk után; ezúttal elkezdték a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki vahhabita terrorszervezetek állásait támadni az Al-Lajramun-kerület nyugati részében.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők az Al-Tabri iskolaépületnél és az Al-Lajramun ipari területen szétzúzták a Dzsabhat al-Nuszra és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezetek állásait, igazoltan végezve 18 ellenséges fegyveressel az említett megszálló terrorista patkányhordákból mielőtt az éj leszálltakor csillapodtak az összecsapások a szemben álló felek között.

Még nem tisztázódott, hogy a Szíriai Fegyveres Erők benyomultak az Al-Lajramun-kerültbe vagy nem; azonban ha megtették, akkor aligha fejeződik be a harc, mert a vahabita megszállók mélyen elbarikádozták magukat ebben a negyedben.

Közben a Szíriai Arab Hadsereg Gepárd Alakulata, a Nemzetvédelmi Erők és a Khataib Al-Baath folytatták előrenyomulásukat Aleppo tartomány keleti területén a Kwejersz légi támaszpont felé. A tegnapi nap során 2 kilométerre közelítették meg a bázis délnyugati védelmi vonalát. Az Orosz Légierő fedezi előretörésüket az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ostromzárának megtörése érdekében.

Több falu került a hadsereg kezébe Aleppo tartományban

Egyre több térség került a hadsereg ellenőrzése alá a pénteken zajló hadműveletekben. Aleppo tartomány délnyugati részén kettővel több település szabadult fel, ahol különleges művelet indult egy hete.

Aleppo tartomány:

A Hadsereg egyik alegysége együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel ellenőrzése alá vonta Al-Amar és Tallit Al-Mahdia falvakat Aleppo tartomány délnyugati területén, közölte egy katonai forrás.

A forrás elmondta, hogy a hadsereg művelete, ami nagy pontossággal került végrehajtásra, súlyos veszteségeket okozott a megszálló terroristáknak.

Pénteken korán reggel a hadsereg egységei a Nemzetvédelmi Erők tartományi kontingensével együttműködésben ellenőrzésük alá vonták Al-Huweiz és Al-Karaszi településeket Aleppo tartomány délnyugati részén miután semlegesítették az utolsó terrorista csoportot a térségben. A terroristák harcállásai megsemmisültek, ezenkívül több járművük, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve.

A Hadsereg műszaki alegységei átfésülték a két falut és több robbanószerkezetet hatástalanítottak, amelyeket a terroristák telepítettek a polgári lakosok házaiba és földjeiken. A Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet fegyvereseit támadta Tabara Al-Szakhanaban és a Tal Maragha körüli térségben Aleppo tartomány területén.

Hama tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Szíriai Arab Légierő ISIS terroristák rejtekhelyeit semmisítette meg délre Ethriatól éa Ukkairibatban Hama tartomány keleti területén.

Szuwejda tartomány:

Egy katonai alegység sok ISIS terroristát semlegesített Tal Szaadban és Khribet Szaadban Szuwejda tartomány északkeleti részén, közölte egy katonai forrás.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Szíriai Arab Hírügynökség – SANA)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑