Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 11. 07.

Olajkutakért cserébe szabadultak ki az amerikai katonák az Iszlám Állam fogságából

2018. 11. 07.

Szíria Deir Ezzor tartományában hét  amerikai katonát ejtett foglyul az Iszlám Állam terrorszervezet. Az Északkelet-Szíriát megszállás alatt tartó kurd YPG szervezet pedig fogolycsere szerződést ajánlott fel kiszabadításuk érdekében.

Helyi biztonsági forrásokra hivatkozó hírek szerint az Iszlám Állam terrorszervezet szeptemberben az Egyesült Államok által támogatott YPG szervezettel folytatott harcban hét amerikai katonát ejtett foglyul.

Az Iszlám Állam az amerikai katonák egy részét a tartomány olajmezőin, a többieket egy menekülttábor elleni támadásban ejtette foglyul.

A helyi erők közvetítésével szeptember 28. óta folynak az egyezkedések az amerikai katonákat kezében tartó Iszlám Állam és az YPG szervezet között.

Az Iszlám Állam az amerikai  katonák szabadon bocsátásáért cserébe azt követeli, hogy a YPG vonuljon vissza az Azrak olajkúttól és más olajkutaktól, és adjon engedélyt orvosi felszerelések és élelem beszállítására Siife városba.

A két megszálló kurd erők és az Iszlám Állam terrorszervezet közötti egyezmény alapján,YPG visszavonult a szóban forgó kutaktól, és ezért cserébe megkapta az amerikai katonákat.

TRT nyomán

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑