Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2020. 03. 19.

Olaszországért imádkoznak a háború sújtotta Szíriában

2020. 03. 19.

Ezekben a hetekben a világ feszülten figyeli Olaszországot, amely a koronavírus legfőbb gócpontjává vált: sokan imádkoznak az olasz népért – így tesznek a szíriai keresztények is, akik maguk is kilátástalan helyzetben vannak.

„Tudjuk, hogy milyen az, amikor nem küldhetjük el iskolába a gyermekeket és félünk elhagyni az otthonainkat. Aleppóban sok olasz részéről tapasztaltunk szolidaritást, szeretetet és jószívűséget, akik segítettek nekünk a háború során. Most ti vagytok bajban, de olyan, mintha a koronavírus minket sújtana: hogyan is felejthetnénk el benneteket?”

Ezt nyilatkozta a tempi.it híroldalnak március 10-én Ibrahim Alszábag, az aleppói latin rítusú plébánia ferences vezetője. Aleppo Szíria második legfontosabb városa és egyben gazdasági központja, a háború által egyik leginkább sújtott város. A Szent Ferenc plébánián a gyermekek az olaszokért imádkoztak a nagyböjt második hetében végzett keresztúti ájtatosság során. «

“Sok olaszt ismertem meg személyesen, – folyatja a ferences – barátainkat és jótevőinket. Már több mint két hete Olaszországért és az érintettekért ajánlom fel a szentmisét és kérem a híveket, hogy imádkozzanak értetek. Hogyne tenném? Január végén és február elején a ti országotokban jártam és sok ember szemében láttam az aggodalmat. Ez elkeserített engem”

Folytatás…

777blog.hu

 

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑