Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 03. 15.

Öngyilkos merényletek rázták meg Damaszkuszt (képek, videók)

2017. 03. 15.

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak a fővárosban végigsöprő öngyilkosmerénylet sorozatban. Három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szír fővárosban Az támadásokat civilek ellen hajtották végre.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerint az első merényletben 34-en haltak meg és több mint száz ember megsebesült.

Az öngyilkos merénylő az Igazság Palotája névre hallgató fővárosi bíróság épületébe ment be, ahol a biztonsági erők először feltartották, majd a motozás alatt a terrorista működésbe hozta a robbanószerkezettel ellátott mellényét. A robbanásnak pár méterről tanúja volt a szíriai legfőbb ügyész, Ahmed al-Sayed, aki megerősítette az áldozatok számát.

A második merényletet A vendéglátóhelyeiről ismert Rabwah negyedben hajtották végre. A fővárosi rendőrség három terroristák vettek üldözőbe, kettőt sikerült is elkapniuk, míg a harmadik befutott egy étterembe és felrobbantotta magát. A merényletben közel harminc ember sérült meg többségük nők és gyerekek.

A harmadik merényletet Rukn Al-Din negyedben hajtották végre áldozatokról és sérültekről egyenlőre nem érkezett hír.

Öt napon belül ez a második robbantásos terrorcselekmény történt Szíria fővárosában. Múlt szombaton 74-en – haltak meg egy kettős robbantásban Damaszkusz óvárosában.

Az al-Kaida terrorszervezethez köthető  és a nyugat által támgoatott iszlamista szervezetekkel szövetségben lévő  Dzsabhat Fatah Al-Sham jelentkezett vasárnap a kettős merénylet elkövetőjeként. A csoport a világhálón tudatta, hogy két öngyilkos “dzsihadistája” hajtotta végre a támadásokat. A szerdai merényletek elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet.

Orientalista.hu – Sinoda (Russia Today, MTI)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑