Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2022. 01. 05.

Örmény egyházi vezető szerint Suleymani sokat tett a keresztények védelméért 

2022. 01. 05.

A teheráni örmény egyházmegye érseke az Iran Press híroldalnak azt nyilatkozta, hogy a mártírhalált halt Suleymani tábornok sokat tett a Közel-Keleten élő  keresztény közösségek védelméért.

Január 3-án emlékeztek meg Iránban és Irakban az amerikaiak által meggyilkolt Kassem Suleymani tábornokról, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy sikerült vereséget mérni az Iszlám Állam nevű nemzetközi terrorszervezetre.

Suleimani tábornok Irakban és Szíriában is harcolt a nyugati államok által létrehozott terrorista csoportok ellen.

 

A harcok során mindig jelentős figyelmet fordított arra, hogy megvédje a terroristák által üldözött vallási és nemzetiségi kisebbségeket. Irakban és Szíriában a a nyugat által mérséklet fegyveres csoportoknak nevezett iszlamista terrorszervezetek célzott támadást indítottak Irakban és Szíriában a vallási kisebségek ellen. A szélsőségesek ezrével mészárolták le, erőszakolták meg vagy kényszrítették rabszolga sorba a jazidi és keresztény közösségek tagjait.

Az iraki és szíriai hadsereg szövetségeseként Kassem Suleymani tábornok vezette elit alakulatnak kiemelt szerepe volt  a terroristák elleni harcban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑