Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2019. 12. 30.

Orosz biztonsági cégek is részt vesznek a líbiai harcokban

2019. 12. 30.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) egyik tagja közzétett egy videót, melyen látható, hogy orosz magán biztonsági cégek által alkalmazott zsoldosok is részt vesznek a líbiai harcokban.

A videót a Tripoli városáért folyó harcok során készítették. A Líbiai Nemzeti Hadsereg jelenleg a főváros felé nyomul előre, hogy elfoglalja azt a Törökország által is támogatott ,,líbiai központi kormánytól,,.

A videó több rövidebb videó összeállításából készült valahol Tripoli környékén, azonban elkészítésének dátuma ismeretlen. A videón az LNA harcosai mellett orosz biztonsági alkalmazottak is láthatóak akik szintén részt vesznek a harcokban. Egyes források szerint a videó a Tripoli közelében lévő Qasr Bin Gashir nevű településen készült.

Az Egyesült Államokhoz hasonlóan Oroszország is rendelkezik magán biztonsági cégekkel (Private Military Contractor -PMC), mint például a Wagners Group, mely a világ több konfliktus zónájában is jelen van. Olyan helyeken mint Szíria, Venezuela, a Közép-Afrikai Köztársaság, és most pedig Líbia.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑