Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 01.

Orosz és szíriai katonai repülőgépek vahhabita fegyveresekre sújtottak le Dél-Idleb területén

2019. 03. 01.

Február 28-án délután az Orosz Légierő és a Szíriai Arab Légierő vadászbombázói számos légi támadást hajtottak végre vahhabita terrorszervezetek állásai ellen Idleb tartomány déli részén.

Az Al-Masdar News nevű szíriai kormánypárti internetes híroldal szerint a légi csapások szélsőséges dzsihádisták egy menetoszlopát semmisítették meg, amely Szarakib és Khan Shejkhun városok között haladt. Habár az információ még megerősítésre vár.

A légi támadások válaszként szolgáltak az orosz-török-iráni közvetítéssel létrehozott demilitarizált zóna egyezmény eddig történt többszöri megsértésére. Az egyezményt legtöbbször a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) koalíció és szövetségese a Dzsaish Al-Izza terrorszervezet sértették meg agresszióikkal.

Korábban az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériumának szóvivője, Maria Zaharova arra figyelmeztetett, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham és szövetségesei tovább fokozzák támadó képességeiket és a befolyásuk kiterjesztését tervezik a dzsihádista csoportok megszállta Északnyugat-Szíriában.

A demilitarizált övezetben fokozatosan romló biztonsági helyzet ellenére Oroszország és szövetségesei még mindig elkötelezettek, hogy fenntartsák a Törökországgal megkötött egyezményt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (SouthFront.org)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑