Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 02. 14.

Orosz katonai magáncégek Szíriában (videó)

2019. 02. 14.

Az utóbbi napokban több kép is megjelent arról, hogy  orosz magán katonai cégek segítenek a különböző szíriai egységek kiképzésében.

 Az egyik orosz haditudósító Oleg Blokhin nyomon követi az orosz különleges erők és az orosz katonai magáncégek szíriai tevékenységét és nemrég új fotókat jelentetett meg a szíriai alakulatok kiképzésében nyújtott segítségről. A képeken látható orosz kiképzők az orosz Vegacy Strategic Services nevű katonai magánvállalkozás emberei.
A cég jelenleg a szíriai hadsereg egyes alakulatainak kiképzésében vesz részt Hama északi részén. A társaságot 2012-ben jegyezték be Cipruson és jelenleg az orosz, ukrán és görög fegyveres erők korábbi tagjait alkalmazza a világ minden pontján, különböző fegyveres konfliktusokban.
Rajtuk kívül azonban más orosz katonai cégek is jelen vannak Szíriában, mint például a híres Wagner Group, mely az utóbbi hetek eseményei miatt már közel 400 fővel van jelen Venezuelában is. Ott a hírek szerint az ország vezetőinek a személyi védelmét látják el.

Ezen cégek tevékenységi körére azonban inkább jellemző a különböző országok hadseregeinek kiképzésében való részvétel, mint például a Közép-Afrikai Köztársaságban ahová pár hónapja érkeztek meg az orosz katonai szakemberek. Ott, ahogyan Szíriában is olyan katonai ismereteket tanítanak az ottani fegyveres erők tagjainak mint például a fegyverismeret, lövészet, harctéri sebesült ellátás, épületharcászat és a különböző katonai kommunikációs eszközök ismerete.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑