Szíria

2016. 12. 04.

Orosz műszaki katonák indulnak Szíriába, hogy aknamentesítsék Aleppo városát (videó)Két napja jelent meg az Orosz Honvédelmi Minisztérium internetes oldalán, amelyek orosz műszaki katonákat mutatnak be, akik a moszkvai területről indulnak útba a szíriai Aleppoba annak érdekében, hogy aknamentesítési munkákat végezzenek a vahhabita fegyveresektől megszabadított keleti városrészekben.

Az Orosz Fegyveres Erők Nemzetközi Tűzszerész Központjának expedíciós kontingensét humanitárius célú aknamentesítési feladatokra oktatták és képezték ki Nakhabinoban, moszkvai területen. Ezután a különítmény katonái a Cskalovszkij repülőtérről indultak el a szíriai Hmeimim légi támaszpontra és azt követően Aleppo városába.

Az Orosz Fegyveres Erők Nemzetközi Tűzszerész Központjának aknamentesítő kontingense teljesen önálló alegység, el van látva a legmodernebb aknamentesítő és védelmi eszközökkel, közöttük az IMP-2S hordozható indukciós aknakeresőkkel, vezetékes áramkörű robbanóeszközök felderítésére alkalmas hordozható detektorokkal (PIPL), INVU-3M távirányítású robbanóeszközök felderítésére alkalmas hordozható detektorokkal és OVR-2 többcélú aknamentesítő készletekkel, valamint a legfejlettebb túlélést biztosító felszerelésekkel (áramforrás aggregátorokkal, tábori konyhákkal és katonai sátrakkal a személyi állománynak).

A harctámogató műszaki alegységen kívül a kontingens része egy “K9” kutyás egység, aknák felkutatására kiképezve.

Korábban orosz műszaki katonák majdnem 18 ezer robbanószerkezetet hatástalanítottak és 825 hektárnyi területet mentesítettek a Szíriai Arab Köztársaságban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com