Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 12. 04.

Orosz műszaki katonák indulnak Szíriába, hogy aknamentesítsék Aleppo városát (videó)

2016. 12. 04.

Két napja jelent meg az Orosz Honvédelmi Minisztérium internetes oldalán, amelyek orosz műszaki katonákat mutatnak be, akik a moszkvai területről indulnak útba a szíriai Aleppoba annak érdekében, hogy aknamentesítési munkákat végezzenek a vahhabita fegyveresektől megszabadított keleti városrészekben.

Az Orosz Fegyveres Erők Nemzetközi Tűzszerész Központjának expedíciós kontingensét humanitárius célú aknamentesítési feladatokra oktatták és képezték ki Nakhabinoban, moszkvai területen. Ezután a különítmény katonái a Cskalovszkij repülőtérről indultak el a szíriai Hmeimim légi támaszpontra és azt követően Aleppo városába.

Az Orosz Fegyveres Erők Nemzetközi Tűzszerész Központjának aknamentesítő kontingense teljesen önálló alegység, el van látva a legmodernebb aknamentesítő és védelmi eszközökkel, közöttük az IMP-2S hordozható indukciós aknakeresőkkel, vezetékes áramkörű robbanóeszközök felderítésére alkalmas hordozható detektorokkal (PIPL), INVU-3M távirányítású robbanóeszközök felderítésére alkalmas hordozható detektorokkal és OVR-2 többcélú aknamentesítő készletekkel, valamint a legfejlettebb túlélést biztosító felszerelésekkel (áramforrás aggregátorokkal, tábori konyhákkal és katonai sátrakkal a személyi állománynak).

A harctámogató műszaki alegységen kívül a kontingens része egy “K9” kutyás egység, aknák felkutatására kiképezve.

Korábban orosz műszaki katonák majdnem 18 ezer robbanószerkezetet hatástalanítottak és 825 hektárnyi területet mentesítettek a Szíriai Arab Köztársaságban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑