Cadmus fordítás Cadmus
Képgaléria

2015. 09. 08.

Orosz tengerészgyalogosok érkeztek Szíriába (Képgaléria)

2015. 09. 08.

Múlthét péntek reggel orosz tengerészgyalogosok egy 40 fős kontingense érkezett meg az Orosz Haditengerészet 720. sz. Anyagi-Technikai Ellátó Pontjára (720-й ПМТО – Пункт материально-технического обеспечения) Tartusz városába annak érdekében, hogy elkezdjék a polgári vezetésű Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) tagjainak kiképzését több tartományban, közötte Homszban, Lattakiában és Tartuszban Szíria nyugati területén.

A Tartuszba való megérkezésükről szóló torz propaganda hírek ellenére az orosz tengerészgyalogosok közvetlenül nem avatkoznak be a szárazföldi harcokba; azonban segítséget nyújtanak a Szíriai Arab Hadseregnek hírszerzési adatokkal és műholdas felderítéssel egyaránt, miközben a “szíriai” ellenzéki média jelentései szerint ezek az orosz katonák ellenőrző pontokat vesznek át Lattakia és Homsz tartomány vidéki területein.

Egy Lattakia tartománybeli katonai forrás szerint az orosz tengerészgyalogosok nem vettek át egyetlenegy ellenőrző pontot sem és nem bocsátkoztak harcba a “szíriai ellenzéki erőknek” nevezett vahabita terroristákkal. Ezeket a híreket az úgynevezett “szíriai ellenzék” média aktivistái fabrikálták.

.

A forrás megerősítette, hogy az orosz tengerészgyalogosok mindannyian megérkeztek Tartuszba; jelenleg a következő hadászatilag fontos fekvésű városokban állomásoznak: Szlunfeh (Dzsabal Al-Akrad), Dszableh (Lattakia város) és Homsz.

Szombat éjjel a Szíriai Fegyveres Erők teljesen saját maguk ellenőrzik az említett térségekben települő állásokat és nem adtak át ellenőrzésre egy védelmi létesítményt sem a Szíriába érkezett orosz katonáknak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑