Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 07.

Orosz tengerészgyalogosok érkeztek Szíriába

2015. 12. 07.

Orosz tengerészgyalogosokból álló műveleti tanácsadó csoport érkezett Kelet-Homszba; A Szíriai Arab Hadsereg folytatja az ellen-offenzívát Nyugat-Tadmurban (Palmyra).

Pénteken reggel egy 60 fős orosz tengerészgyalogos alegység érkezett meg Homsz tartomány keleti részére annak érdekében, hogy felügyeljék és koordinálják a Szíriai Arab Hadseregnek a megszálló “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terroristái ellen indított offenzíváját Nyugat-Tadmurban (Palmyra).

Az orosz tengerészgyalogosok megérkezése előtt Kelet-Homszban az ISIS támadást indított Al-Bajarat és Al-Dawa falvak ellen; azonban a helyzet úgy alakult, hogy a terrorszervezet fegyveresei csütürtök este képtelenek voltak áttörni a Szíriai Arab Hadsereg állásait.

A következő napon a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály, 67. Dandára és Nemzetvédelmi Erők (NDF) Homsz városi egysége – az orosz műveleti tanácsadó csoport parancsnokságával – egy ellentámadást indítottak Al-Bajaratban elfoglalva a falu keleti szektorát az ISIS terrorszervezettől.

Szombat reggel Al-Bajaraton kívül a Szíriai Arab Hadsereg 67. Dandára és a szövetségesei tovább nyomultak Marhattinig, ahol szembeszálltak az ISIS terroristák egy nagy létszámú kontingensével, akik megpróbálták feltartani a kormány erőket a falunál, Palmyra ősi városa közelében.

Az ISIS terroristák balszerencséjére a Szíriai Arab Hadsereg 67. Dandára és a szövetségesei sokkal erősebbnek bizonyultak és teljesen ellenőrzésük alá vonták Marhattint 8 óra kemény harc után a sivatagos kelet-homszi terepen. A műveletek célja, hogy az északnyugati, nyugati és déli irányok mellett a többi irányból is kedvező állásokat foglaljanak, Fegyveres Erőink mielőtt teljesen bekerítik Tadmurt (a modern kori városi terület).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑