Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 07. 12.

Orosz vadászombázók pusztítják a militánsok állásait a szíriai Idlebben

2021. 07. 12.

Az Orosz Légi és Kozmikus Erők (Воздушно-космические силы ВC РФ) vadászbombázói már második napja folyamatosan légi támadásokat hajtanak végre az északnyugat-szíriai Idleb tartományt és környékét megszállva tartó vahhabita militánsok állásai ellen.

A légi csapások július 10-én hajnalban történtek, amelyek az Idleb tartomány déli részén fekvő Joszef település környékét sújtották.

A londoni székhelyű, úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Közponja” (SOHR) nevű egyszemélyes szervezet szerint az Al-Kaida terrorhálózathoz tartozó Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció, amely Idleb tartomány és közvetlen környéke valódi ura, nehéz fegyverzettel és sok militánssal van jelen a településen és körzetében.

Az orosz légi csapások egy időben zajlottak a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásaival, amelyek a megszálló vahhabita fegyveresek állásait vették célba Idleb tartomány déli részén, Hama tartomány északnyugati és Lattaki tartomány északi részén.

Egy nappal korábban orosz vadászbombázók már több célpontot támadtak Joszef település körzetében és az észak-lattakiai Kabbani város közelében. A légi csapások helyi források szerint súlyos veszteségeket okoztak a megszálló militánsoknak.

Az Orosz Légierő és a Szíriai Arab Hadsereg mostanáig végrehajtott összehangolt tűzcsapásai azt a célt szolgálták, hogy elrettentsék a Hajat Tahrir Al-Sham koalíciót és egyéb vahhabita terrorista szövetségeseit, amelyek napi szinten megsértik az Idleb tartományra és környékére vonatkozó tűzszüneti egyezményt.

Az orosz és szíriai tűzcsapások által okozott súlyos személyi és anyagi veszteségek ellenére a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció és vahhabita szövetségeseik nem vonulnak vissza. Az Idleb tartományra és közvetlen környékére vonatkozó tűzszüneti megállapodás az összeomlás szélén áll. A térségbeli hadi helyzet arra kényszeríti a Szíriai Arab Hadsereget és szövetségeseit, hogy a közeli jövőben újrakezdjék a szárazföldi hadműveleteket a megszálló dzsihádisták és patrónusaik ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Kép: Orosz katonák precíziós KH-25 levegő-föld rakétát szerelnek fel egy SZU-24M vadászbombázó repülőgépre Szíriában a Hmeimim légi támaszponton 2015. október 4-én. Készítette Dmitrij Vinogradov/RIA Novosztyi hírügynökség.

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑