Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2022. 03. 09.

Oroszellenes szankciókra akarják rábírni a latin-amerikai országokat

2022. 03. 09.

Minden egyes amerikai nagykövetet utasítottak Latin-Amerikában, hogy befolyásolják az országokat, hogy csatlakozzanak az oroszellenes szankciókhoz – közölte Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkár kedden.

Nuland azt is elmondta, hogy Washington azon dolgozik, hogy megszüntesse a kriptovaluta-szankciók kiskapuit, hogy Oroszországot célba vehessék – közölte az Orosz Hírek.

Időközben újabb fájdalmas bejelentés érte az orosz népet: a McDonald’s után a Starbucks is felfüggeszti minden tevékenységét Oroszországban.

Az USA és Nagy-Britannia betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot

Az Egyesült Államok betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot, ezzel újabb nyomást gyakorolva Moszkvára az ukrajnai invázió megtorlásaként – jelentette be kedden, a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

“Ma bejelentem, hogy az Egyesült Államok az orosz gazdaság fő ütőerét veszi célba. Betiltjuk az orosz kőolaj, földgáz és valamennyi energiahordozó importját” – fogalmazott Biden.

“Ez azt jelenti, hogy többé nem fogadjuk az orosz kőolajat az Egyesült Államok kikötőiben, és az amerikaiak újabb erőteljes csapást mérnek Putyin hadigépezetére” – tette hozzá az elnök.

Biden bejelentette, hogy az újabb szankcióknak “az Egyesült Államokban is meglesznek a költségei”. Az elnök úgy fogalmazott: “a szabadság védelme nekünk is pénzbe fog kerülni”.

Felhívta a figyelmet, hogy a törvényhozás demokrata párti és republikánus képviselői is elfogadták ezt és egyetértettek abban, hogy “ezt meg kell tennünk”.

Nem sokkal Biden bejelentése után, Boris Johnson brit miniszterelnök is hasonló szankciókat hozott – közölte az Orosz Hírek.

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑