Cadmus fordítás Cadmus
Kaukázus

2015. 12. 06.

Oroszok az Iszlám Állam terroristáinak célkeresztjében

2015. 12. 06.

Ramzan Kadirov megerősítette azt a hírt, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet lefejezett egy orosz állampolgárt. – közölte az nbcnews.

Az Orosz Föderáció részét képező észak-kaukázusi Csecsen Köztársaság elnöke, honlapján megerősítette, hogy az IÁ legújabb orosz nyelvű videó felvétele hiteles.  A felvételen a terrorszervezet egyik tagja beszél, oroszul majd lefejezi a térdelő narancssárgaruhába öltöztetett orosz foglyot. -közölte a lifenews.ru

„A csecsenek nem felejtenek, akik őt megölték, nem fognak sokáig élni.” – reagált Kadirov a honlapján-

A videón a dzsihadista azt állítja, hogy a csecsen származású férfi orosz kém, akit beépítettek az Iszlám Állam soraiba.

Az áldozat hóhéra szerint Putyin által elrendelt légicsapások csak még jobban felbőszítették, és még keményebbé tették őket.

A terrorista a felvételen az orosz népet is megfenyegette:

„ Nem találtok békét az otthonaitokban. Lemészároljuk majd a fiaitokat, minden egyes fiúért, aki itt megöltetek. És leromboljuk az otthonaitokat is, minden egyes otthonért, amit itt leromboltatok.”

A felvételen a férfi mielőtt lefejezték úgy nyilatkozott, hogy az orosz titkosszolgálat szervezete be, hogy információkat jutasson el az Iszlám Államról és a szervezet kaukázusi harcosairól.- írta az euronews.

Ezzel szemben A csecsen elnök honlapján megjelent cikkben az állt, hogy a Csecsenföldről Szíriába utazó Magomed Khasiev (23) nem volt az orosz titkosszolgálat alkalmazottja, hanem kényszer hatására tette vallomását.

Egyébként nem ez volt az első hasonló eset: januárban az Iszlám Állam egy tízéves fiúval végeztetett ki két állítólagos orosz kémet.

Az orosz hírszerzés szerint több mint 2000 orosz állampolgársággal rendelkező dzsihadista harcol az Iszlám Állam soraiban. Más források ezt a számot 5000-re becsülik. Az orosz állampolgárságú terroristák többsége Csecsenföldről vagy más észak-kaukázusi térségből származik.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑