Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 01. 18.

Oroszország humanitárius segélyszállítmányt küldött Szíriába

2016. 01. 18.

Az orosz segélyszállítmány főként olyan városokba juttatták el, melyeket a Szíriai Arab Hadsereg nemrég foglalt vissza vagy a dzsihadisták ostrom alatt tartják.

A szíriai hatóságok együttműködve az ENSZ-hez kötődő humanitárius szervetekkel közösen osztják el a csomagokat.

„A humanitárius segélyt Deir Ezzor városába küldtük, melyet régóta ostromolnak az Iszlám Állam terroristái. A szíriai katonaság gépei orosz segítséggel 22 tonna rakományt szállítottak oda” – nyilatkozta Szergej Rudckov, az orosz védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője.

deir ezzour

Deir Ezzor

Deir Ezzort és pár környékbeli falut teljesen körbezárta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. Az Eufrátesz parti város 60%-át már elfoglalták a terroristák, de a városban lévő szíriai hadsereg és a lakosság által alapított Nemzetvédelmi Erők kitartanak és védik állásaikat.

Két napja a dzsihadisták a Deir Ezzor melletti AL-Baghilijah falut támadták meg, közel 300 civilt és 50 katonát végeztek ki. További 400 civilt főként asszonyokat és gyereket elraboltak és ismeretlen helyre vitték őket.

Orosz segélyszállítmány Deir Ezzornak:

#موسكو تبدأ عملياتها الانسانية في #سوريا والقاء اولى المساعدات الإنسانية بالمظلات ب #ديرالزور

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. január 15.

.

Az egy éve körbezárt és ostromolt Deir Ezzor lakosságának többsége elmenekült, de még mindig több mint 20 000 civil ember van a városban.

Szíriában összesen 15 város van elzárva a külvilágtól. Többségük a nyugat által is támogatott kormányellenes fegyveres csoportok által ostromolt településekről van szó, amikben összesen 400 000 ember éhezik.

Orientalista.hu – Sinoda (Russia Today, Euronews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑