Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2018. 10. 12.

Oroszország katonai képviseletet hoz létre a Közép-Afrikai Köztársaságban

2018. 10. 12.

Oroszország felajánlotta a Közép-Afrikai Köztársaság kormányának, hogy az orosz védelmi minisztérium képviseletet hoz létre a Közép-Afrikai Köztársaság védelmi minisztériumában. Ezt egy október 9-én kelt dokumentumban tették közzé.

A szerződés aláírásáig az orosz hadsereg tárgyalásokat folytat a közép-afrikai kormánnyal. Hivatalos források szerint ennek az a célja, hogy Oroszország segítséget nyújtana a közép-afrikai kormánynak katonai ügyek megoldásában és e mellett védelmi ipari együttműködések jönnének létre. E mellett orosz katonai szakértők segítenének a közép-afrikai katonák kiképzésében.

A katonai képviseleten öt ember fog dolgozni. Azonban harci tevékenységben nem vesznek részt az ország területén. Ha veszélyhelyzetbe kerülnének, akkor az egyezmény értelmében a közép-afrikai kormány biztosítja a védelmüket.

Az év elején már öt orosz katonát és 170 civil tanácsadót már az országba telepítettek egy, az Oroszország és a Közép-Afrikai Köztársaság között létrejött egyezmény alapján. Az egyezmény szintén tartalmazza pisztolyok, gépkarabélyok és rakétavetők szállítását, valamint 1300 közép-afrikai katona kiképzését.

Egyes források szerint orosz biztonsági cégek már jelen vannak a Közép-Afrikai Köztársaságban, és fontos szerepük van a közép-afrikai elnök védelmében.

Orientalista.hu – Al-Isfahani  Forrás: South Front

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑