Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 02. 03.

Oroszország nem ellenzi a szélsőséges szíriai csoportok részvételét a béketárgyaláson

2016. 02. 03.

A szíriai rendezés érdekében közel-keleti útra indult Szergej Lavrov Abu Dzabiban üdvözölte, hogy két szélsőséges lázadó csoport is bekapcsolódott a hétfőn megkezdődött genfi béketárgyalásokba. – közölte az Euronews.

Az említett szervezetek magánkezdeményezése a részvétel, ezáltal még nem vált legitimmé ez a két csoport – fogalmazott az orosz külügyminiszter az Egyesült Arab Emirátusok koronahercegével folytatott megbeszélésein.

– A novemberi, rijádi megbeszélésen jelen nem lévő két csoport mostani egyéni döntése nem jelenti azt, hogy bárki – beleértve a bécsi folyamat társelnökét, az amerikai kollégákat – ne terrorcsoportként, hanem hivatalos tárgyalópartnerként tekintene a Dzsaish al-Iszlam és az Ahrar al-Sham lázadóira – jelentette ki Lavrov sajtótájékoztatóján.

Az orosz diplomácia vezetője azt is bejelentette, hogy találkozót szervez az Arab Liga külügyminisztereinek részvételével február végén Moszkvában.

Közben a genfi Szíria békekonferencia második napján Staffan de Mistura fogadta a damaszkuszi kormány képviselőjét. Bashar Al-Jafaari azt mondta az ENSZ különmegbízottjának, hogy továbbra is várja az együttműködésre hajlandó ellenzéki csoportok listáját.

A tárgyalások elsődleges célja egy tűzszüneti megállapodás aláírása.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑