Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 08. 30.

Oroszország növeli a Szíriai Arab Hadsereg részére küldött katonai támogatást

2015. 08. 30.

Az első alkalommal ennek a Szíria elleni háborúnak a kezdete óta az Oroszországi Föderáció műholdas felvételeket biztosít a Szíriai Arab Hadseregnek annak érdekében, hogy tovább fejlessze a katonai együttműködést a két ország között és teljesítse ígéretét, amely szerint növeli a Szíriai Arab Köztársaságnak szánt katonai támogatásokat.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik illetékese szerint az Oroszországi Föderáció egy katonai küldöttséget indított útba, hogy találkozzanak a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnokságának anyagi-technikai csoportfőnökségével Tartusz kikötő városában kedden; ez az első alkalom, hogy a két ország megegyezett haditechnikai eszközök és szolgáltatások közvetlen beszállításáról.

A forrás hozzátette, hogy Oroszország közvetlen beavatkozása a haditechnikai eszközök és szolgáltatások szállításával azt a célt szolgálja, hogy meggátolja a vahabita terrorizmus terjedését Szíria határain belül és segítse az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elleni harcot. Az ISIS-nek nevezett patkány horda jelenleg fél tucatnyi közel-keleti országban garázdálkodik.

A haditechnikai segítségnyújtás növelése nem az egyetlen dolog, amit az Oroszországi Föderáció biztosít a Szíriai Arab Hadsereg részére; fegyverzeti eszközök nagy mennyiségű szállításáról szólnak jelentések, közötte nehéz páncélozott eszközökről, amelyek megérkeznek Szíria kikötőibe a következő hetekben.

A múlt héten a Szíriai Arab Hadsereg megmutatott néhány típust új páncélozott haditechnikai eszközei közül az Al-Zabadaniban és az Al-Ghaab-síkságon vívott harcok során. Ilyenek volt az orosz BTR-82A páncélozott szállító harcjárművek; azonban kutakodva további fegyverszállítások után, a katonai források úgy nyilatkoztak, hogy nem tudnak részletes adatokat közölni az új hadfelszereléssel kapcsolatban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑