Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 11. 21.

Oroszország teljes értékű haditengerészeti támaszpontot épít ki Szíriában

2016. 11. 21.

Anélkül, hogy megvárná a szíriai Tartusz kikötőjében lévő orosz létesítmény státuszát megváltoztató intézkedést, az Orosz Honvédelmi Minisztérium hozzáfogott a jövendőbeli haditengerészeti bázisának minden szükséges hajóval és eszközzel történő felszereléséhez.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium hajókkal, szabotázs megelőzésére alkalmas felfegyverzett motorcsónakokkal és különleges berendezésekkel látja el a szíriai Tartuszban lévő katonai létesítményét, amelyek ahhoz szükségesek, hogy teljes értékű haditengerészeti támaszpont épüljön ki, közölte az Interfax hírügynökség orosz katona körökből származó névtelen forrásaira hivatkozva.

“Anélkül, hogy megvárná a szíriai Tartusz kikötőjében lévő orosz létesítmény státuszának átminősítését anyagi technikai ellátópontról haditengerészeti támaszponttá, Oroszország felszereli a létesítményt a szükséges ellátóhajókkal, motorcsónakokkal és berendezésekkel.” – közölte egy forrás az Interfax hírügynökséggel.

orosz-haditengereszet

Csütörtökön az orosz Fekete-tengeri Flotta MB-31 tengeri vontatóhajója, az SPK-46150 úszó fúrótoronnyal áthaladt a Fekete-tengeri szorosokon a Szíriai Arab Köztársaság felé véve az irányt.

Néhány napja más orosz hajókból álló kiszolgáló flotta, közöttük a KIL-158 hajó, amely számos Raptor-osztályú felfegyverzett, szabotázs elleni motorcsónakot szállít, szintén áthaladt a Boszporusz-tengerszoroson.

Egy hete az orosz honvédelmi miniszterhelyettes titkárságvezetője, Nyikolaj Pankov elmondta, hogy a szükséges dokumentáció, amely lehetővé teszi Oroszországnak egy állandó haditengerészeti bázis létesítését a szíriai Tartusz kikötőjében, előkészítés alatt áll.

Ahogy korábban jelentették, a Tartuszban lévő orosz állomáshely státusza: az “Oroszországi Föderáció Haditengerészeti Flottájának 720. számú Anyagi-Technikai Ellátópontja Szíriában” (720-й Пункт материально-технического обеспечения Военно-морской Флот Российской Федерации в Сирии / 720-й ПМТО ВМФ России в Сирии). Az orosz Fekete-tengeri Flotta két mélytengeri javító hajója közül az egyik folyamatosan szolgálatban volt ott. A javító hajók egymás váltották.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑