Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 02. 23.

Oroszország továbbra is támogatja a szíriai hadsereg terrorizmus elleni harcát

2020. 02. 23.

Moszkva bejelentette, hogy továbbra is támogatni fogja a Szíriai Arab Hadsereg terrorizmus elleni harcát, hiszen az orosz kormány számára egyáltalán nem elfogadható az, ahogyan Washington gondolkodik a krízis megoldásáról.

Továbbra is támogatjuk a Szíriai Arab Köztársaság fegyveres erőit és azoka harcát a terrorizmus ellen – mondta Dmitry Peskov, a Kreml szóvivője

Az orosz kormány álláspontja szerint az Észak-Nyugat Szíriában történő terrorista támadások miatt Oroszország elkötelezte magát az iszlamista szélsőségesek teljes legyőzése mellett.

Az orosz közlemény az után hangzott el, miután Donald Trump amerikai elnök és Erdogan török elnök közös nyilatkozatot adott ki azzal kapcsolatban, hogy véget kell vetni az erőszaknak Idleb városában és meg kell akadályozni a kialakulóban lévő humanitárius válságot. Ennek érdekében az amerikai kormány kijelentette, hogy reméli azt, hogy Oroszország nem támogatja tovább Assad elnököt és a szíriai kormányt.

Az utóbbi napokban és hetekben ugyanis kiéleződött a feszültség a szíriai Idleb kormányzóságban, ahol több helyen összetűzés alakult Kia a török hadsereg és a szíriai kormánycsapatok között. Ennek eredményeként mind a két oldalon voltak komoly veszteségek.

Törökország a kialakult helyzetre úgy reagált, hogy támadta a szíriai erők állásait és újabb erősítést vezényelt az általa megszállt szíriai területekre.

Erre válaszul néhány nappal később a szíriai parlament elismerte a törökök által végrehajtott 1915-ős népirtást, és kiadott egy nyilatkozatot annak elítélésével kapcsolatban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑