Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 12. 16.

Oroszország új katonai bázist létesített Al-Tanf közelében

2018. 12. 16.

Az Orosz Fegyveres Erők egy katonai támaszpontot hoztak létre Zaza térségében az USA által megszállt szíriai Al-Tanf határállomástól 55 kilométer távolságra húzódó úgynevezett deszkalációs vonalon, amely az USA vezette koalíció bázisa körül van, jelentették szíriai kormánypárti források december 12-én.

A helyzetet ismerő egyik forrás közölte a South Front internetes katonapolitikai honlap szerkesztőségével, hogy az oroszok számos légvédelmi rakétakomplexumot és más hadfelszereléseket telepítettek az új katonai bázisukra. Még több fegyverzet és nehéz rakétasorozatvető berendezés érkezése várható a következő napokon.

A hónap elején az USA vezette koalíció több rakétát lőtt ki Al-Tanf körzetéből a Szíriai Arab Hadsereg Al-Ghurab-hegynél lévő állásaira. Az agresszió során a szíriai kormányerők nem szenvedtek személyi veszteségeket, és ezt a koalíció nem ismerte el.

Pár nappal az incidens után az Oroszországi Föderáció nyilvánosságra hozta, hogy javaslatot tett az Al-Tanf bázis közös használatára annak érdekében, hogy megelőzhetők legyenek a jövőbeli konfliktusok a térségben. Habár az USA kormányzatát ellenőrző globalista érdekcsoportok ebben egyáltalán nem érdekeltek.

Az Orosz Fegyveres Erők Al-Tanf körül megnövekedett aktivitása azt a célt szolgálja, hogy elrettentsék és nyomást gyakoroljanak az USA vezette koalícióra és dzsihádista szövetségeseire, ami helyi megfigyelők szerint kikényszerítheti a Washingtonból dirigált megszálló csapatok kivonását a stratégiai jelentőségű határmenti térségből.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑