Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 12.

Összefoglaló jelentés a hadi helyzetről Aleppo városában

2016. 08. 12.

Meg nem erősített kormányzati források szerint a Szíriai Arab Hadsereg jelentős területi nyereségre tett szert Délnyugat-Aleppoban. A szíriai kormányerők elfoglalták a Ramuszeh gépjárműtárolókat, a Gázműveket, a Sadkop Üzemanyagraktárat és előrenyomultak az 1070. számú lakónegyedben.

Megerősített információk:

– A Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni ellenállás, a Hezbollah és a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) előrenyomultak a kerület déli szektorában. Súlyos összecsapások zajlanak;
– A Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség nem tudott tovább előrehaladni az 1070. számú lakónegyedben. A Szíriai Arab Hadsereg megsemmisítette a vahhabita fegyveresek egy robbanóanyaggal megrakott gépjárművét (VBIED), amelyet öngyilkos merénylő vezetett és visszafoglalt néhány épülettömböt;
– A Szíriai Arab Hadsereg újabb támadást indított Akrab térségében. A szíriai katonák áthaladtak az úton és összecsaptak a vahhabita terroristákkal. A térségből nehéz tüzérségi csapásokat és légi támadásokat jelentettek.

A jelenlegi fejlemények azt mutatják, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és helyi paramilitáris egységek, orosz és szíriai vadászbombázók fedezetében folytatják a hadműveleteket annak érdekében, hogy lezárják a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció Kelet-Aleppoba vezető közlekedési folyosóját. Amennyiben a Ramuszeh kerületben elért területi szerzeményekről szóló híreket megerősítik, akkor ez azt jelenti, hogy a kormányerők lényegében lezárták a korridort és teljesen helyreállították az ellenséges megszállás alatt lévő Kelet-Aleppo körüli ostromzárat.

Forrás: SouthFront.org

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

,
Back to Top ↑