Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 24.

Összefoglaló jelentés az elmúlt 24 óra szíriai hadműveleteiről

2015. 12. 24.

A hadsereg visszaverte az ISIS terrorszervezet egy katonai őrposzt elleni támadását Deir Ezzor városában; A Fegyveres Erők megszállókkal végeztek más térségekben.

A hadsereg visszaverte az ISIS terrorszervezet egy katonai őrposzt elleni támadását Deir Ezzor városában; a Fegyveres Erőink egységei folytatták a terrorszervezetek elleni hadműveleteket más tartományok területén, megölve sok megszálló fegyverest és megsemmisítve rejtekhelyeiket és járműveiket.

Damaszkusz tartomány:                         

A hadsereg egységei tovább nyomultak előre a Mardzs All-Szultan Katonai repülőtér körüli térségben és a Harasta körüli gazdaságok területén, hadműveleteket folytatva a Dzsabhat Al-Nuszra, a Dzsaish Al-Iszlam, az Al-Rahman Dandárok és más vahhabita terrorszervezetek ellen Kelet-Gouthaban.

Harctéri források közölték a SANA tudósítójával, hogy a hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták a Mardzs Al-Szultan katonai repülőtértől nyugatra lévő gazdaságokat Kelet-Gouthaban.

A hadsereg egy másik alegysége intenzív műveleteket hajtott végre a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet harcállásai és fedezékei ellen, megölve két terrorista vezetőt Housh Al-Dawahra faluban, délre Douma városától, ezenkívül ellenséges állásokat rombolt le Douma városban.

A források hozzátették, hogy egy raktár semmisült meg és öt vahhabita terrorist halt meg, 15 másik megsebesült az Al-Rahman Dandárok terrorszervezet fedezékeire mért pontos csapásokban Zamalka városban.

A hadsereg egyik alegysége benyomult a Harasta gazdaságok területére, keletre a Nur Al-Sham iskolától az Al-Szhukr mecset irányába és a Douma gazdaságok területére likvidálva több vahhabita terroristát.

Eközben a Dzsabhat Al-Nuszra három fegyverese halt meg és három másikat letartóztattak egy katonai alegység célzott művelete során Kara városban, az Al-Qalamun térségben.

Deir Ezzor tartomány:

Egy katonai alegység ISIS terroristáknak egy őrposzt elleni támadási kísérletét akadályozta meg Deir Ezzor város Al-Sziná kerületében.

Harctéri források szerdán közölték a SANA-val, hogy a terroristák egy robbanóanyaggal megrakott járművet használtak a támadásban, de a rohamot a hadsereg katonái visszaverték, akik kemény tűzharcot vívtak a támadókkal miután kilőtték a járművet mielőtt az elérte volna az ellenőrző pontot.

Sok ISIS terrorista meghalt az összecsapásokban, miközben a maradékuk elmenekült, közölték a források.

Hama/Idleb tartományok:

Egy katonai alegység terroristák rejtekhelyét támadta meg Al-Manszura faluban, Hama tartomány északnyugati szegletében, teljesen lerombolva a fedezéket és likvidálva legalább három terroristát.

Még négy másik vahhabita fegyveres halt meg és egy fegyverekkel és lőszerekkel megrakott teherautó semmisült meg egy katonai művelet során Lahaja Al-Sharkijeh faluban az Al-Latamina és Kafr Zita közötti tengelyen Hama tartomány északi területén.

A szomszédos Idleb tartományban egy katonai alegység műveletet hajtott végre, amelyben a Dszabhat Al-Nuszra szervezet terroristáinak egy csoportját támadta meg Badama faluban, kettő kilométere a török határtól, megölve négy terroristát és megsemmisítve a fegyvereket és lőszereket tároló rejtekhelyüket.

Tartományi források megerősítették, hogy Idleb város déli negyedeiben a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség állása ellen indított katonai művelet során a Mussza Abdul-Szalam, Ahmad Al-Amir és Musztafa Abdul Dzsalil nevű vahhabita vezetők haltak meg.

Aleppo tartomány:

A Szíriai Légierő ISIS terroristák ellátási útvonalait és rejtekhelyeit támadta Tal Al-Hattabat faluban és Al-Bab városban Aleppo tartomány északkeleti területén.

Egy katonai forrás nyilatkozatban közölte a SANA-val, hogy nagy mennyiségű fegyverzet, lőszer és nehéz gépfegyverekkel felszerelt járművek semmisültek meg a légi csapásokban.

A Szíriai Légierő ISIS terroristák nagy létszámú csoportjára mért légi csapásokat, járműveiket megsemmisítve Ajn Al-Bajda faluban, északkeletre Aleppo városától.

Lattakia tartomány:

A hadsereg egységei a Nemzetvédelmi Erők támogatásával ellenőrzésük alá vonták a 485.5 számú magaslati pontot az Al-Kabir Fekete-hegyekben Lattakia tartomány északi területén a szíriai-török határon.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő megsemmisítette az Ak-Hadath faluban gyülekező ISIS terroristák csoportjait Homsz tartományban.

Az Szíriai Légierő bevetéseket hajtott végre az ISIS terrorszervezet állásai és fedezékei ellen, likvidálva sok fegyveresüket és megsemmisítve járműveiket az Al-Tajba és az Al-Szukhana közötti útszakaszon, keletre Palmyrától (Tadmur) Homsz tartományban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑