Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 04. 29.

Összefoglaló jelentés az ISIS ellenes dél-damaszkuszi hadműveletről (képek, videók)

2018. 04. 29.

Április 28-án ISIS terroristák támadták meg a Dzsaish Al-Ababil nevű FSA frakció állásait a Jarmuk menekülttábor és a Jalda kerület közötti térségben, valamint elfoglaltak egy kórházat és a közeli épületeket, jelentették az FSA militánsokhoz közel álló források.

Az elmúlt napokban az ISIS fegyveresei ismételten megrohamozták az úgynevezett “mérsékelt” riválisaik állásait Damaszkusztól délre. Habár helyi források szerint mindezeknek a támadásoknak a célja, hogy az ISIS terroristák megakadályozzák a többi dzsihádista csoport megegyezését a szíriai kormánnyal. Az ISIS helyi vezetése azt üzente a többi militáns csoportnak, hogy “ha nem harcoltok a Szíriai Arab Hadsereg ellen, akkor meg fogunk támadni benneteket.”

A nagy mértékű harctevékenysége ellenére az ISIS terrorszervezet nagyon bonyolult helyzetbe került a körzetben. Mostanáig a terrorszervezet elvesztette néhány fontosabb harctéri parancsnokát Damaszkusztól délre és visszavonulásra kényszerült jó néhány állásából az Al-Kadam, Dzsurah, Madanijah és Zain kerületekben. Ugyanabban az időben heves összecsapások zajlanak az Al-Takaddom kerületben, ahol a Szíriai Arab Hadsereg még nem ért el előrehaladást.

Helyi források szerint az előrelépés hiánya Damaszkusztól délre a Tigris Alakulatok távollétével is magyarázható, amelyek a szíriai kormányerők legütőképesebb magasabb egységei közé tartoznak. Mindazonáltal éppen a Tigris Alakulatok nélkül a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a szövetséges paramilitáris egységek számottevő előrehaladást értek el a dzsihádista militánsok ellen és kihasználják az előnyt.

Eközben újabb spekulációk láttak napvilágot, hogy a szíriai kormány és az ISIS terrorszervezet Damaszkusztól délre megállapodtak, hogy az ISIS militánsai visszavonulhatnak Al-Jarmukból a kelet-homszi sivatagba.

Fontos megjegyezni, hogy eddig ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

Számításba véve, hogy az “ISIS hamarosan visszavonul” tárgyú spekulációk folyamatosan megjelennek, ennek a hírnek nincs valóságalapja, Habár, ha az ISIS fegyveresei tényleg visszavonulnának, akkor ezzel el lehetne kerülni a Damaszkusztól délre lévő megszállt elővárosok további rombolását és a személyi veszteségeket.

A Szíriai Szocialista Nemzeti Párt katonai szárnyának a Forgószél Sólymainak elit katonái is az Iszlám Állam ellen harcolnak Jarmouk Táborban:

.

Iszlám Állam terroristái Jarmouk Táborban:

.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑