Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 05. 12.

Összeomlott az iszlamisták védelmi rendszere Hamaban

2019. 05. 12.

Összeomlott a militánsok védelmi rendszere Északnyugat-Hamaban, a Szíriai Arab Hadsereg több települést felszabadított.

A Szíriai Arab Hadsereg május 11-én folytatta előrenyomulását Északnyugat-Hamaban, miután lerohanta a terrorszervezetek számos védelmi vonalát a térségben.

Szíriai kormánypárti források szerint a hadsereg elfoglalta Arimah, Majdan Ghazal, Bab Al-Taka és Shariaa településeket. A Muraselon internetes híroldal szerint a hadsereg már bevonult Idleb tartomány délnyugati részébe is és több hadállást elfoglalt. Habár ezt a bejelentést még nem erősítették meg.

A hadsereg újabb előretörését elősegítették a terroristák állásai, gépjárművei és gyülekezési pontjai elleni orosz és szíriai légi támadások Észak-Hamaban és Idleb déli részén. A Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció (az Al-Kaida szíriai frakciója) ellentámadásba kezdett azért, hogy megpróbálja visszafoglalni Arimaht. Habár a Szíriai Arab Hadsereg továbbra is megtartotta ottani új állásait.

Az elkövetkező néhány órában tovább folytatódhat a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei előretörése, miközben a terrorszervezetek megmaradt védelme összeomlóban van.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑