Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 07. 16.

Öt csillagos szállodával csábítja a dzsihadista turistákat az ISIS

2015. 07. 16.

Az iraki Moszulban  ünnepélyes keretek között megnyitották a Nemzetközi Ninive Hotelt. –osztotta meg a hírt az Iszlám Állam terrorszervezet a közösségi oldalakon.

Az Iszlám Állam vezetősége úgy döntött, hogy helyrehozza és újra megnyitja a város egyik öt csillagos szállodáját. A szolgáltatásokat csakis dzsihadisták vehetik igénybe akik már bizonyítottak a terrorszervezet sorai között.

A szállodában teniszpálya, edzőterem, wellnesközpont  étterem és kávézó  is van, és 262 szobával rendelkezik.

A szervezet twitteres oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a szálloda a dzsihadistáknak ingyenes egy hetes pihenést biztosít, de bármelyik muszlimot vendégül lát napi 100 dollárért.

.

Nader Hashemi iraki Közel-Kelet szakértő szerint az ISIS ezzel  üzenni akart a világnak, hogy nemcsak egy szervezetről van szó, hanem egy rendszert képes létrehozni.  Az Iszlám Állam által elfoglalt terület az elmúlt időszakban  folyamatosan csökken. A szíriai és iraki hadsereg nyugatról illetve keletről támadja a szervezetet a kurdok és a keresztény milíciák északról foglalják vissza a településeket. Az utánpótlás felgyorsítása érdekében a terrorszervezet ezzel akarja ösztönözni a muszlimokat, hogy csatlakozzanak.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑