Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2017. 02. 05.

Öt év alatt hatezer terrorista hagyta el Libanont

2017. 02. 05.

A libanoni biztonsági szolgálat nyílvánosságra hozta, az elmúlt öt évben összegyűjtött információk alapján , hogy több mint 6000 személy hagyta el Libanont, hogy  Iszlám Állam  vagy Nuszra Front nevezetű terrorszervezetekhez csatlakozzon Szíriában. A terroristák közül eddig 1300 lelte halálát.

Az Al-Akhar libanoni újságban közzétett cikk szerint, több száz 30 év alatti fiatal hagyta el Libanont Szíria és Irak felé tartva, ahol a bejutásukhoz három lehetőség van: a bejruti repülőtéren keresztül Törökország felé tartva, onnan Rakka városba, az illegális határátkelőkön vagy a tengeren keresztül.

A libanoni biztonsági szolgálat, bejelentette, hogy év elején négy libanonit fogtak el, akiknek kapcsolataik voltak a terror szervezetekkel és közülük az egyik beismerte, hogy a terror szervezetek szélsőséges gondolatait támogatja és azokat az interneten és közösségi oldalakon terjesztette a fiatalok vonzásához és bátorításához a terror szervezetekhez való csatlakozáshoz, illetve saját maga is Törökországon keresztül Rakka városba készült, hogy a terroristákhoz csatlakozzon.

Orientalista.hu – Thea

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑