Cadmus fordítás Cadmus
Pakisztán

2021. 04. 27.

Pakisztán együttérzéséről biztosította Indiát a koronavírus válság miatt

2021. 04. 27.

Pakisztán együttérzését fejezi ki Indiával a világ második legnépesebb országát sújtó koronavírus járvány miatt. A közösségi oldalakon egyre inkább terjed a ,,Pakistan stands with India,, bejegyzés (#PakistanstandswithIndia ), mellyel a szomszédos országgal való szolidaritásukat fejezik ki.

Pakisztánban az utóbbi napokban hírességek, kormány hivatalnokok fejezték ki szolidaritásukat az indiai néppel és maga Imran Khan miniszterelnök is egy Twitter üzenetben azt írta, hogy imádkozik Indiáért, melyet nagyon súlyosan érint a koronavírus járvány.

Bilal Lakhani indiai író, újságíró szerint habár régi ellenséges viszony áll fenn a két ország kormányai között, népeik mégis szolidaritást éreznek egymás iránt. Hiszen a két népet több évszázados kultúra köti össze.

Indiában az elmúlt napokban egyre súlyosabbá vált a koronavírus járvány és naponta már több százezer újabb fertőzöttet regisztráltak. A vírusban elhunytak száma pedig 190 ezer fölé emelkedett. A kórházakban fogytán az oxigén és nagyon sok helyen már elfogytak a vakcinák, melyek gyártását már nem győzik az oltóanyag előállító központok.

A pakisztáni külügyminisztérium éppen ezért bejelentette, hogy amiben csak tud megpróbál segíteni az indiai lakosságon. A pakisztáni kormány szombaton döntött arról, hogy egészségügyi támogatást nyújt Indiának.

Éppen ezért lélegeztető gépeket, röntgen gépeket küldenek az indiai kórházaknak. E mellett egy pakisztáni alapítvány 50 mentőautót ajánlott fel indiai egészségügyi intézmények számára.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑