Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 04. 10.

Pakisztán két C-130-as repülőgéppel küld segélyt az iráni árvízkárosultaknak

2019. 04. 10.

Az iráni állami hírügynökség bejelentése szerint a pakisztáni miniszterelnök Imran Khan két darab C-130-as repülőgépet küld Iránba, mellyel segélyszállítmány küld az iráni árvíz károsultjai számára.

A pakisztáni külügyminisztérium bejelentése szerint a külügyminiszter Shah Mahmood Qureshi telefonbeszélgetést folytatott iráni kollégájával Mohamad Javad Zariffal melyben maga és a pakisztáni nép nevében együttérzését fejezte ki a Iránban történt heves áradások miatt, melyek jelentős károkat okoztak mind emberéletben, mind pedig magántulajdonban.

,,A külügyminiszter tájékoztatta Mr Zarifot, hogy a miniszterelnök úr jókívánságai jeléül elrendelte két C-130-as repülőgép feltöltését alapvető termékekkel, majd pedig a gépeket azonnal Iránba küldik (Ahvaz és Khorramabad tartományok a).,,

A bejelentés szerint Pakisztán olyan termékeket küldenek, melyek fedezik az árvíz által súlytott lakosság alapvető szükségleteit Iránban. Qureshi külügyminiszter továbbá kijelentette, hogy Pakisztán kiáll iráni testvérei mellett ezekben a nehéz órákban.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (The Iran Project)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑