Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 12. 08.

Pakisztánban a keresztények gyermekei a legszegényebb iskolákba járnak (képek)

2016. 12. 08.

A pakisztáni keresztény gyermekek számára elvi szinten garantált a tanuláshoz való jog, a gyakorlatban azonban számtalan akadály gördül ez elé. A legrosszabb iskolákba járnak, a diákok nagy részének nincs tankönyve, sok iskolában nincs ivóvíz, a gyerekek felének cipője sincs.

Mivel a társadalom peremére szorult kisebbséghez tartoznak, a keresztény gyerekek csak a rosszabb iskolákat látogathatják, ahol nem áll rendelkezésükre tankönyv, iskolai segédanyag, nincs hely a sportolásra.

A Földön 4 (!) percenként szenved mártíromságot egy embertársunk pusztán csak azért, mert keresztény.

A gyerekek 45 százalékának cipője sincsen, amelyben iskolába járhatna. A diákok körülbelül 15 százalékának nincsenek füzetei sem.

A Starfish Asia elnevezésű, az oktatás területén munkálkodó civil szervezet 604 olyan iskolát vizsgált, amelybe keresztény gyerekek járnak. Az általuk közzétett adatok drámai helyzetről tanúskodnak.

Megállapították, hogy ezeknek az iskoláknak a 13 százalékában nincs mosdó. Tízből egy esetben az osztálytermekben nincs tábla. Az iskoláknak csupán 5 százaléka rendelkezik könyvtárral, a felső tagozatos iskolák 23 százalékában van csak internet.

Pakisztánban a népesség egyharmada nagy szegénységben él, általánosságban is elmondható, hogy az ország nem tudja biztosítani a megfelelő oktatást a fiatalok számára. A World Watch Monitor elnevezésű, az üldözöttek helyzetét vizsgáló szervezet szerint a keresztény gyerekek helyzete még az átlagnál is nehezebb. Komoly aggodalomra ad okot az oktatási rendszer hiányossága, amiről a pakisztáni vezetők nem vesznek tudomást.

A figyelemfelhívás és a humanitárius akciók koordinálására hozta létre a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot.

A Starfish Asia beszámol arról is, hogy sok helyen keresztény vállalkozók segítenek, az iskolások rendelkezésére bocsátják erőforrásaikat. „Számos olyan ember van, aki ügyesen, felelősséggel és szenvedéllyel igyekszik tenni azért, hogy legyőzze ezeket a hatalmas nehézségeket; olyan közösség ez, amely különleges bátorsággal és határozottsággal küzd, hogy jövőt teremtsen gyermekei számára” – állapítják meg.

.

Orientalista.hu – (Magyar, Kurír, Avvenire.it)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑