Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Keresztényüldözés

2019. 10. 24.

Pakisztáni püspökök: Fokozódik az erőszak a vallási kisebbségekkel szemben

2019. 10. 24.

A pakisztáni püspökök „Igazságosság és Béke” Bizottsága közleményt bocsátott ki, amelyben a főpásztorok elítélik a vallási kisebbségek elleni agressziók újabb riasztó mértékű növekedését és óvintézkedést kérnek a kormánytól.Az elmúlt hónapokban aggasztóan növekedtek az erőszakos cselekedetek Pakisztánban, főleg a vallási kisebbségek ellen. A közelmúltban egy keresztény falu, Antonioabad temetőjében meggyalázták a kereszteket – írja többek között a pakisztáni püspöki konferencia „Iustitia et Pax” Bizottsága, aggodalmának adva hangot az incidensek miatt.

A „Iustitia et Pax” bizottság által összegyűjtött erőszakos tettek

A közleményben, amelyet a Fides katolikus missziós hírügynökség tett közzé, a Bizottság tájékoztat az utóbbi hónapok epizódjairól: május 12-én néhány hívő jelezte, hogy Antonioabad katolikus temetőjében negyven sírról letépték a kereszteket, megrongálták, szétzúzták őket. Ugyancsak májusban Javed Masih 36 éves keresztény férfit megölte muzulmán munkaadója egy Fajszalábád melletti faluban, mert nagyobb fizetésért munkát akart változtatni. A Bizottság által összeállított lista emlékeztet arra is, hogy Ramesh Kumar hindu orvos ellen pert indítottak istenkáromlás vádjával, mert állítólag olyan papírba csomagolt gyógyszereket, amelyre a Korán versei voltak nyomtatva. A vádat követően a tömeg felgyújtotta az orvos rendelőjét.

Célzatos erőszak a kisebbségek ellen, pusztán hitük miatt

A „Iustitia et Pax” Bizottság határozottan elítéli a célzatos erőszakos cselekedeteket, amelyeket pusztán hitük miatt követnek el a kisebbségek ellen. A közlemény megállapítja: elfogadhatatlanok ezek a kisebbségek elleni támadások. Az állam kötelessége, hogy védelmet és biztonságot nyújtson minden polgára számára. Joseph Arshad érsek, a Bizottság elnöke, P. Emmanuel Yousaf igazgató és Cecil Shane Chaudhry, ügyvezető igazgató azt kérik a kormánytól, hogy haladéktalanul hozzanak hatékony intézkedéseket, garantálva a kisebbségek biztonságát a pakisztáni alkotmány 36. cikkének megfelelően, továbbá állítsák bíróság elé az erőszakos tettek elkövetőit.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

Vaticanews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑