Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 02. 26.

Palesztin Iszlám Dzsihád: Az új rakétáink Tel Avivon túlra is elérnek

2019. 02. 26.

 

A gázai székhelyű Palesztin Iszlám Dzsihád szervezet vasárnap este azzal büszkélkedett, hogy új rakétát fejlesztett ki, amely Tel Avivon túlra is elér, és azzal fenyegetett, hogy az izraeli városokat „pokollá” változtatja.

A palesztinszervezet állítása az iráni Al Alam Arabic csatornán leadott dokumentumfilmben hangzott el, a felvételen a rakétagyár, különböző fegyverek és rakétakilövések láthatók.

A rakétát Irán segítségével készítették a Palesztin Iszlám Dzsihád elmondása alapján. A Teherán támogatását élvező csoport, Gáza második legnagyobb szervezete az övezetet irányító Hamasz után, azt állította, az első Tel Aviv felé indított rakéta iráni gyártmányú lesz.

A dokumentumfilm szerint a szervezet precíziós rakétákat is kifejlesztett.

„Sikerült kifejlesztenünk egy rakétát, amely a Gázai övezetből Tel Avivot és Netanját is eléri,”

mondta a klipben a szervezet szóvivője, Abu Hamza hozzátéve, hogy a hatótávolsága még távolabbra kiterjeszthető.

A csoport megjegyezte, hogy a 2012-es háború során már lőtt ki iráni gyártmányú rakétát Tel Avivra.

A dokumentumfilm szerint a szervezet mérnökeinek sikerült frissíteni a csoport rakéta arzenálját, melyet a legutóbbi konfrontációk során nagyrészt megsemmisültek.

„Az ellenség buta intézkedései a Gázai övezet és lakosai ellen a megszállt városokat és közösségeket pokollá változtatja, Isten akaratával,” mondta a szóvivő.

„A megszállásnak nincs helye Palesztina földjén. Vagy kivonul, vagy fájdalmas ütéseket fog elszenvedni.” Továbbá „kötelességünk”, hogy „cionista katonákat ejtsünk fogságba,” hogy izraeli börtönökben ülő „dzsihád foglyokra cseréljük őket.”

Az elmúlt hetekben drámaian megnőttek a tüntetések a gázai határ mentén, az éjszakai zavargások mellett újraindult az Izraelbe átreptetett robbanóeszközt vagy Molotov-koktélt szállító léggömbök jelensége is.

Az izraeli katonai hírszerzés két hete közzétett jelentése szerint a Hamasz szervezet a közeljövőben háborút indíthat Izrael ellen, hogy a nemzetközi szimpátia kivívásával megnyissa a nemzetközi pénzcsapokat a Gázai övezet számára.

Az Izraeli Védelmi Erők úgy véli, a Hamász vagy az Irán által támogatott Palesztin Iszlám Dzsihád megpróbálhatja háborúba sodorni Izraelt egy határ mentén végzett alacsony szintű, de jelentős támadással.

Újkelet nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑