Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2019. 06. 28.

Palesztin politikai foglyot gyilkolt Izrael a megszállt Jeruzsálemben

2019. 06. 28.

Érezhető a feszültség a megszállt Jeruzsálemben miután az izraeli rendőrség meggyilkolta a 21 éves Sameer Obeid, nemrég szabadult politikai foglyot.

Obeid korábban politikai elítélt volt, aki a múlt héten szabadult az izraeli börtönből. Azonban az ő apja és nővére még mindig politikai elítéltek. A palesztin fiatalembert azonban szinte szó nélkül kivégezte az izraeli rendőrség, hiszen közvetlenül szíven lőtték a megszállók. Az eset az izraeli megszállás alatt lévő Al-Issawiyeh palesztin településen történt.

A helyzetet súlyosbította, hogy az izraeliek elrabolták a meglőtt férfi testét és azt a Hadasa izraeli kórházba szállították. Az elhunyt Sameer Obeid holttestét azonban megtagadták átadni a rokonoknak és a kórház elé érkező családtagokat az izraeli rendőrök még meg is verték.

Az e miatt kialakult összetűzésben 20 palesztin megsebesült. A lelőtt fiatalember lakóhelyén, Al-Issawiyeh településen is tiltakozások kezdődtek. Itt azonban korábban is folyamatosak voltak a tiltakozások, ugyanis a megszálló izraeli erők több tucat palesztin család házát rombolták le a környéken, ahogyan azt a megszállt Jeruzsálemben is teszik.

A kialakult feszültséget tovább fokozza, hogy több megjelent beszámoló, mely szerint Sameer Obeid még élt amikor az izraeli rendőrök elvitték. A fiatalembertől azonban megtagadták az orvosi ellátást és az izraeli orvosok és katonák végignézték ahogyan elvérzik. Az izraeli rendőrök azonban már a lövöldözést követően is megtagadták, hogy a palesztin mentős egységek a helyszínre érkezzenek és ellássák a sebesülteket. És mindez az Egyesült Államok legfőbb szövetségesénél történt, a ,,demokratikus,, Izrael államban.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Quds News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑