Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin zászlót akart leszedni az izraeli, de pórul járt (videofelvétel)

2015. 04. 13.

Ortodox ünneplő ruhát viselő zsidó telepes mászott fel egy hebroni palesztin háza tetejére, hogy letépje országa zászlaját.

A tavaly nyáron készült felvételen a megszállt Ciszjordánia területén fekvő Hebron városában a cionista tömeg buzdításának hatására, egy megszálló felakart mászni Sadi Szidr palesztin házának tetejére, de fennakadt a szögesdróton.

A tulajdonos aki egyben egy  izraeli civil szervezet önkéntese felvételen rögzítette a törvényt sértő cselekményt.

“Ez Izrael, és itt minden az enyém!” – mondta a zsidó betörő

Mit keresel a tetőmön? – kérdezi Szidr rossz héberséggel.

A “telepes” orosz akcentussal és szintén rossz héberséggel válaszol: “Azért jöttem, hogy beszéljek veled”.

A cionista közben mozdulni se tud , inge teljesen belegabalyodott a szögesdrótba. Az utcán nagy tömeg gyűlt össze és izraeli megszálló katonák is a helyszínre siettek.

A zsidó telepes miután akciója meghiúsult, arra kérte a ház tulajdonosát, hogy maga szedje le a zászlót és adja át neki. Szidr ezt megtagadta és megkérdezte tőle : mit szólna ahhoz ha ő mászna fel az ő házára, hogy leszedje az izraeli zászlót.

Erre a cionista kijelentette, hogy ez az ő háztetője, sőt itt minden az ővé ez az egész ország Izraelé.   Ekkor egy katona érkezik, hogy segítsen a bajba került telepesen és megfenyegette Szidr hogy törvényt sért azzal hogy palesztin zászlót  tűzött ki. A palesztin férfi nem törődött a katonával sem. A katonák bírósági végzéssel fenyegették meg a palesztint és megnyugtatták a telepest, hogy másnap hivatalos papírral jönnek vissza,de végül nem tették meg.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑