Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin zászlót akart leszedni az izraeli, de pórul járt (videofelvétel)

Ortodox ünneplő ruhát viselő zsidó telepes mászott fel egy hebroni palesztin háza tetejére, hogy letépje országa zászlaját.

A tavaly nyáron készült felvételen a megszállt Ciszjordánia területén fekvő Hebron városában a cionista tömeg buzdításának hatására, egy megszálló felakart mászni Sadi Szidr palesztin házának tetejére, de fennakadt a szögesdróton.

A tulajdonos aki egyben egy  izraeli civil szervezet önkéntese felvételen rögzítette a törvényt sértő cselekményt.

“Ez Izrael, és itt minden az enyém!” – mondta a zsidó betörő

Mit keresel a tetőmön? – kérdezi Szidr rossz héberséggel.

A “telepes” orosz akcentussal és szintén rossz héberséggel válaszol: “Azért jöttem, hogy beszéljek veled”.

A cionista közben mozdulni se tud , inge teljesen belegabalyodott a szögesdrótba. Az utcán nagy tömeg gyűlt össze és izraeli megszálló katonák is a helyszínre siettek.

A zsidó telepes miután akciója meghiúsult, arra kérte a ház tulajdonosát, hogy maga szedje le a zászlót és adja át neki. Szidr ezt megtagadta és megkérdezte tőle : mit szólna ahhoz ha ő mászna fel az ő házára, hogy leszedje az izraeli zászlót.

Erre a cionista kijelentette, hogy ez az ő háztetője, sőt itt minden az ővé ez az egész ország Izraelé.   Ekkor egy katona érkezik, hogy segítsen a bajba került telepesen és megfenyegette Szidr hogy törvényt sért azzal hogy palesztin zászlót  tűzött ki. A palesztin férfi nem törődött a katonával sem. A katonák bírósági végzéssel fenyegették meg a palesztint és megnyugtatták a telepest, hogy másnap hivatalos papírral jönnek vissza,de végül nem tették meg.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑