Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 10. 03.

Puffer zónát hoznának létre a Golán fennsíkon.

2014. 10. 03.

Izraeli támogatással megerősödtek az iszlámisták.


A megszállt Golán fennsík területén először jöhet létre egy úgymond puffer zóna, miután az ENSZ katonái elhagyták a kettészakadt Golán fennsíkon keresztülhúzódó demarkációs vonalat. A Nuszra Front terroristái elfoglaltak tíz települést és a Hermon hegycsúcs is a kezükre kerül. Mindezt tették izraeli segítséggel.

„Úgy gondolom, hogy a Szövetség ( USA és azon országok, akik közösen támadják az Iszlám Államot) nem fogja bombázni a Nuszra Front állásait. Mert folyamatosak az egyezetések Izrael és a terrorszervezet között. Ameddig ez a káosz Izraelt szolgálja, addig az Egyesült Államok nem fog beavatkozni.” – Tirki Hasan stratégiai szakértő.

Az Almayadeen csatorna szerint a Harameyn Sarifeyn Brigád által megszerzett szíriai hadsereg fegyvereit vásárolta meg Izrael majd szétosztotta a gyengébben felszerelt fegyveres csoportoknak.
Az ENSZ békefenntartóinak kivonulásával párhuzamosan az izraeli hadsereg légelhárító egységeket vezényelt át a megszállt Golán fennsíkra ezzel légvédelmet biztosít a fegyveres csoportoknak. Egy hete történt, hogy az izraeliek még Szíria területén lelőttek egy szír sukhoi vadászgépet, ami az iszlámisták ellen készül katonai csapást mérni.
Nyugati újságírók szerint Tel-Aviv a térségbe vezénylete a 210. páncélos hadtestet és a hozzátartozó elit felderítő osztagot, hogy támogassa a fegyveres csoportok utánpótlását, amit a szír hadsereg a stratégiailag fontos Hara ,Um Horan és Tel Al-Sa’ar magaslatairól folyamatosan támad.

„A Szíriai Hadsereg még mindig képes a külföldről támogatott terroristák ellen harcolni és elszigetelni a csoportokat egymástól. Minidig, amikor a fegyveres csoportok jelentős veszteséget szenvednek a térségben Izrael különböző ürügyet generálva katonailag beavatkozik.” – mondta Selim Harba katonai szakértő at Almayadeen csatornának.
A fegyveres terroristák célja hogy egyenes utat biztosítsanak a megsemmisülés szélén álló Damaszkusz megyéjében harcoló alakulataiknak.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑