Cadmus fordítás Cadmus
Sport

2023. 05. 17.

Putyin a 2024-es BRICS-játékok megrendezését javasolta

2023. 05. 17.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán megbízta a kormányt, hogy dolgozzon ki javaslatokat a 2024-es BRICS-játékok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) oroszországi megrendezésére.

A Kreml honlapján a nap folyamán korábban közzétett elnöki rendelet szerint a javaslatokat július 1-jéig kell kidolgozni és benyújtani. Az elnöki rendelet végrehajtásának felügyeletére Mihail Misusztyin miniszterelnököt nevezték ki.

Május 2-án Oleg Maticin orosz sportminiszter a Putyin elnökkel tartott kormányülésen azt javasolta, hogy a 2024-es BRICS-játékokat Oroszországban rendezzék meg.

“2024-BEN, AMIKOR OROSZORSZÁG LESZ A BRICS SOROS ELNÖKE, JAVASOLJUK, HOGY A BRICS-JÁTÉKOKAT HAZÁNKBAN RENDEZZÜK MEG. EZT AZ ESEMÉNYT NAGYON FONTOSNAK TARTJUK, TEKINTETTEL A BRICS-PLATFORM ÚJ TAGÁLLAMOKKAL TÖRTÉNŐ BŐVÜLÉSÉNEK KILÁTÁSÁRA” – MONDTA AKKOR MATICIN.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlást adott ki a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el az orosz és belarusz sportolókat a nemzetközi versenyeken való részvételtől, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.

A NOB 2022. február végi ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belarusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.

A NOB végrehajtó bizottsága 2023. január 25-i ülésén javaslatot tett arra, hogy az orosz és belarusz egyéni sportolók számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de csak bizonyos feltételek mellett. A szóban forgó országok sportolói nem “támogathatják aktívan” Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑