Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2022. 10. 28.

Putyin: a Nyugat a saját dominanciáján kívül nem tud mit kínálni a világnak

2022. 10. 28.

A liberális demokrácia a felismerhetetlenségig megváltozott, és a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának előmozdításából átment a más véleményt vallók “kiiktatását” követelővé – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a moszkvai Valdaj Vitaklubban tartott beszédében.

A világban az elmúlt években bekövetkezett nagy változásokról szólva Putyin megjegyezte, hogy a Nyugat folytatja a feszültségek fokozására irányuló politikáját világszerte, és megpróbálja a világot a “szabályokon alapuló rendje” alá rendelni.

Hozzátette, hogy továbbra sem világos, hogy ki találta ki ezeket a szabályokat, mire épülnek, vagy hogy pontosan mik is azok. Az elnök szerint csak az világos, hogy a szabályok célja, hogy a globális hatalom birtokosai “mindenféle szabályok nélkül” élhessenek, és azt tehessék, amit akarnak.

“A NYUGAT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ÉS KÜLÖNÖSEN AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN SZÁMOS LÉPÉST TETT AZ ESZKALÁCIÓ FELÉ. MINDIG IS AZ ESZKALÁCIÓRA JÁTSZOTTAK, ITT NINCS SEMMI ÚJDONSÁG. IDE TARTOZIK AZ UKRAJNAI HÁBORÚS USZÍTÁS, A TAJVANNAL KAPCSOLATOS PROVOKÁCIÓK, VALAMINT A VILÁG ÉLELMISZER- ÉS ENERGIAPIACAINAK DESTABILIZÁLÁSA” – MONDTA.

Az emberiségnek most alapvetően két útja van, amelyen haladhat – jelentette ki Putyin.
Vagy széttöredezik és tovább halmozza a problémákat, amelyek végül eltemetik, vagy megpróbál “nem ideális, de működő” megoldásokat találni a közös problémákra.

Az elnök a továbbiakban hangsúlyozta a világ kulturális sokszínűségének megőrzésének fontosságát, kijelentve, hogy a Nyugat mindent egyformává próbál simítani, és megakadályozza más civilizációk “szabad kreatív fejlődését”, és a saját fejlődési stílusát erőlteti másokra.

“Az egyszerűsítés és minden különbség eltörlése szinte a modern Nyugat lényegévé vált. Mi áll ennek az egyszerűsítésnek a hátterében? Mindenekelőtt maga a Nyugat kreatív potenciáljának eltűnése” – mondta Putyin.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑