Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 01. 08.

Putyin elnök Damaszkuszba látogatott (képek)

2020. 01. 08.

Valgyimir Putyin orosz elnök január 7-én délelőtt Damaszkuszba látogatott, ahol találkozott Bashar Al-Assad szíriai elnökkel. Két államfő meglátogatta a Szíriában tevékenykedő orosz erők parancsnokságát.

Putyin elnök átadta üdvözletét a Szíriában szolgáló orosz katonáknak az ortodox karácsony alkalmából. Az orosz katonáknak és tisztelnek Assad elnök is átadta ünnepi üdvözletét. Továbbá megköszönte nekik azt a szolgálatot, melyet a szíriai népért tesznek a terrorizmus elleni háborúban.

.

A két államfő tárgyalt a jelenlegi biztonsági helyzetről Szíriában és e miatt szóba kerültek a jelenleg folyó hadműveletek Idleb tartományban, ahonnan a Szíriai Arab Hadsereg erői és az orosz csapatok közösen szorítják ki a terroristákat.

Putyin elnök Assad elnökkel közösen ellátogatott Damaszkusz óvárosába, ahol megnézték az Omajjád mecsetet, ahol Keresztelő Szent János síremléke is látható. Az orosz államfő ezen kívül meglátogatta Damaszkusz legrégebbi katedrálisát és az Antiochiai Görög Ortodox Patriarchátus székhelyét ahol egy Szűz Máriát ábrázoló ikont ajándékozott a Patriarchátus számára.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑