Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2022. 07. 12.

Putyin kiterjesztette a könnyített honosítás lehetőségét Ukrajna minden lakójára

2022. 07. 12.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn rendeletben kiterjesztette az orosz állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségét Ukrajna minden lakójára.

A hivatalos közlöny honlapján közzétett dokumentum szerint Ukrajna, és a csak Oroszország és Szíria által elismert luhanszki és donyecki “népköztársaság” állampolgárai, valamint ezen területeken állandó tartózkodási hellyel rendelkező hontalanok, köztük korábbi orosz állampolgárok, illetve azok, akik rendes eljárásban mondtak le orosz állampolgárságukról élhetnek a könnyített honosítás lehetőségével.

Az elnöki rendeletben hivatkozott orosz szövetségi törvény szerint az orosz állampolgárságot könnyített eljárásban igénylőknek nem szükséges öt év oroszországi lakhatást, nyelvismeretet, illetve állandó jövedelmet igazolniuk.
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2019. április 24-én írt alá rendeletet a könnyített honosítás lehetőségének kiterjesztéséről a luhanszki és donyecki régiók lakosai számára. Az idén májusban ezt kiterjesztették Zaporizzsja és Herszon megyére is.

A Moszkva-barát donyecki és luhanszki szakadárok által ellenőrzött területeken július 1-jén kezdték meg az orosz útlevelek kiadását. Korábban csak az oroszországi Rosztov megye négy helyszínén lehetett átvenni az ukrán szakadárok területeiről igényelt okmányokat.

Az orosz védelmi minisztérium hétfői hadijelentése szerint az orosz erők lelőttek két ukrán Szu-25-ös harci repülőgépet és egy MiG-29-es vadászrepülőt Kelet-Ukrajnában. Hozzátette: megsemmisítettek két ukrán katonai hangárt is, ahol az Egyesült Államoktól kapott, 155 milliméteres M777-es tarackokat tároltak.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑