Cadmus fordítás Cadmus
Sport

2016. 09. 03.

Reggeli tornát tartott Iszinbajeva a Szíriában állomásozó orosz katonáknak

2016. 09. 03.

Orosz sportolók egy csoportja, akik érmet szereztek az idei nyári olimpiai játékokon Rióban, valamint Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok, világcsúcstartó rúdugrónő látogatott el a szíriai Hmejmim légibázisra, ahol az orosz katonákkal találkoztak.

A légi támaszpontra ellátogatott Szofija Velikaja vívó, Timur Szafin, Artur Ahmathuzin, Alekszej Cseremiszinov tőrözők, valamint Szoszlan Ramonov bírkózó és Szergej Kamenszkij sportlövő is.

Soha nem gondoltam volna, hogy itt találom magam és mindent látok a saját szememmel. Találkoztunk a katonákkal, tisztekkel, tábornokokkal és mindannyian nagyon közvetlenül tudtunk beszélgetni – mondta Iszinbajeva a Ria Novosztyi hírügynökségnek.

A nemrégiben az élsportól való visszavonulását bejelentő rúdugrónő elmondta, hogy a Hmejmim légibázison állomásozó orosz katonáknak reggeli tornát is tartott.

Jelena Iszinbajevát nemrég Gyurta Dániellel együtt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába. Elmondta, hogy ez egy új szakasz az életében.

Számomra ez egy lehetőség és egy esély arra, hogy megváltoztassam a NOB hozzáállását Oroszország felé. Híd leszek a sportolók, elsősorban Oroszország és a NOB között és világszerte minden tiszta sportoló érdekeid védeni fogom. Nemzetközi státuszom van, nem csak egyetlen ország érdekeit kell védenem. De én orosz állampolgár vagyok, ezért a hazám érdekei teljeskörűen védett lesz – mondta Iszinbajeva.

Oroszország Bashar Al-Assad szír elnök kérésére 2015 szeptember 30-án kezdte meg terrorellenes hadműveleteit Szíriában. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2016 március 14-én elrendelte a Szíriában állomásozó orosz erők részleges visszavonását.

Két orosz katonai létesítmény működik jelenleg Szíriában, a Hmejmim légibázis és a Tartúsz kikötőjében található haditengerészeti bázis.

Orientalista.hu – Orosz Hírek

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑