Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 01. 18.

Rekord mennyiségű drogot foglaltak le Bejrútban

2016. 01. 18.

Tavaly év végén öt tonna Captagon csempészését akadályozták meg a biztonsági erők a repülőtéren.

Libanoni biztonsági erők forrásai szerint a libanoni vámnak tavaly december 29.-én 5 tonna Captagon nevű amfetaminszármazékot sikerült lekapcsolnia a bejrúti Rafik Hariri nemzetközi repülőtéren. A hatalmas mennyiségű drog – amit a régióban elsősorban az ISIS (Daesh) terroristái használnak a borzalmas tetteikhez – iskolai padokban volt elrejtve, amelynek a célállomása Egyiptom lett volna.

A forrás szerint a libanoni biztonsági szolgálatok két Captagon-gyártó műhelyben is razziáztak az ország északi részén. Több tucat embert őrizetbe vettek. A két sikeres akció több kisebb drogcsempészeti kísérlet meggátolása után következett.

 Az eddigi legkomolyabb próbálkozás, a közel két hónappal ezelőtti 2 tonna Captagon lekapcsolása volt egy szaúdi herceg magángépén, szintén a Rafik Hariri repülőtéren. Abd al-Muhsen bin Walid bin Abd al-Aziz Al Szaud herceg a letartóztatása után azt állította, hogy kizárólag saját használatra volt a két tonna Captagon. Sorsáról azóta a libanoni és más arab lapok sem írnak, valószínűleg családi háttere és vagyona miatt.

A libanoni pénzügyminiszter, Ali Hassan Khalil elmondása szerint ez volt a legnagyobb drogfogás Libanonban.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

,
Back to Top ↑