Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 03. 11.

Robbanószereket foglaltak le a Sínai-félszigeten

2019. 03. 11.

Az egyiptomi terrorelhárítók 40 db bevetésre kész robbanószerkezetet foglaltak le a Sínai félszigeten. Az egyiptomi terror elhárító egységek egy 30 méter mélyen található és 3 kilométer hosszú alagutat találtak a Sínai félsziget északi részén.

A hadsereg katonai mérnökei egy másik kétszer két méteres alagút rendszert is megtaláltak, melynek három elágazása vezetett északra a határ térségébe.

A 30 méteres mélységben elhelyezkedő alagút rendszert a terrorista szervezetek tagjai használták a műveleteikhez és itt készítették el a különböző robbanóeszközöket. A műveletet a hadsereg és a terror elhárító szolgálatok az egyiptomi hírzserzés információi alapján hajtották végre. A művelet során a terroristák által használt rejtekhelyen 40 darab bevetésre kész robbanó szerkezetet találtak az egyiptomi hatóságok. Az akció során két darab gépjárművet is lefoglaltak.

Az egyiptomi kormány bejelentése alapján a terror elhárító alakulatok folytatják a harcot a terroristák ellen a Sínai félszigeten ahol megpróbálják felkutatni a szélsőséges fegyveres csoportok tagjait, illetve elvágják az általuk használt utánpótlási vonalakat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al gumhuriya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑