Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2020. 03. 06.

Robbantás történt az amerikai nagykövetségnél Tuniszban

Egy rendőr meghalt és többen megsebesültek amikor öngyilkos merénylők felrobbantották magukat az amerikai nagykövetség közelében Tuniszban.

A helyi források szerint két iszlamista szélsőséges robbantotta fel magát a tunéziai fővárosban található amerikai nagykövetség előtt. Ez hónapok óta a legsúlyosabb támadás Tunéziában.

A tunéziai hatóságok elmondták, hogy a támadók motorkerékpáron érkeztek a helyszínre és felrobbantották a náluk lévő robbanószert. A nagykövetség épületét lezárták és jelenleg is folyik az eset kivizsgálása. A támadás tényét az amerikai követség is megerősítette és azt javasolta az embereknek, hogy hagyják el a környéket.

Habár hivatalosan nem jelentették be, hogy a támadás ,,terror cselekmény,, volt, Tunéziában az utóbbi években több terror cselekmény is történt. 2019 júniusában például két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát rendőrök közelében Tuniszban. Abban a támadásban egy rendőr meghalt és többen megsebesültek. Azért a támadásért az Iszlám Állam terror szervezet vállalta a felelősséget.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑