Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 09. 24.

Robbantásos merénylet az Áldozat ünnepén Jemenben

2015. 09. 24.

Több mint két tucat áldozata van a jemeni fővárosban végrehajtott merénylet miatt, amit az iszlamista vahabita Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalt magára.

Legkevesebb huszonöten meghaltak, és még több tucat imádkozó sérült meg a jemeni fővárosban, amikor egy mecsetet ért támadás.  Ahogy szerte az iszlám világban így Szanaában is, a muszlimok megünnepelték az Eid Al-Adhat, vagyis az Áldozat ünnepét. –írta az Euronews.

A mecsetet főleg a jemeni síita közösség látogatja. A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget.   Az iszalmista vahabita terrorszervezet azután jött létre és erősödött meg Jemenben, miután a Szaúd-Arábia vezette koalíció elkezdte bombázni Jement. – közölte a Press TV.

Az Iszlám Állam fegyveresei azóta több robbantásos merényletet követtek el, a síita közösségek ellen.

A szinte hermetikusan, szárazföldön és a tenger felöl is elszigetelt Jemenben működő terrorszervezetek anyagi és fegyver utánpótlást, csak Szaúd-Arábia felöl, remélhetnek. Ilyen támogatásban részesül az Al-Kaida jemeni szárnya, akinek a tagjai vállvetve együtt harcolnak a Rijadhoz hű és leváltott Hadi ex-elnök csapatai mellett.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑