Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 01. 15.

Robbantásos merényletek Pakisztánban és Afganisztánban

2016. 01. 15.

Az afganisztáni Dzsalalabadban a pakisztáni konzulátusnál, míg a szomszédos Pakisztánban egy gyermek egészségügyi központnál robbantottak a terroristák.

Hét rendőr vesztette életét, amikor is egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a dzsalalabadi pakisztáni konzulátusnál. A robbantást követően két felfegyverzett terrorista lőni kezdett majd elmenekültek és elbarikádozták magukat egy közeli épületben.

 Az afgán biztonsági erők lezárták a környéket, és csak hosszú tűzharc után sikerült megölni a merénylőket. A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. A tűzharcban több rendőr is életét vesztette.

Dzsalalabad fontos kereskedelmi útvonalon található Afganisztán és Pakisztán között.

Pakisztánban gyermek egészségügyi központot támadtak meg

Jundallah-

Jundallah logója

Az ország délnyugati részén Kvetta városban robbantásos merényletet követtek el egy gyermek egészségügyi központnál. Az áldozatok többsége a klinikát biztosító rendőrök voltak.

A pokolgépet akkor hozták működésbe amikor a biztonsági erők egyenruhásai megérkeztek az épület elé, hogy elkísérjék az oltani induló orvosokat akik a poliovírus elleni oltást adják be a gyerekeknek.

A merényletet a Jundallah (Isten katonái) nevű szélsőséges csoport vállalta magára, akik korábban hűséget esküdtek az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

A poliovírus a központi idegrendszert támadja meg és gyerekek körében bénulást okozhat. Pakisztánban már több alkalommal támadtak meg olyan egészségügyi intézményeket ahol a gyermekbénulás ellen küzdenek. A szélsőséges szervezetek hiedelme szerint az oltóanyag sterilizálja a gyereket.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑