Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 04. 06.

A saját magára bombázást kérő orosz katona utolsó szavai

2016. 04. 06.

Az Iszlám Állam terroristái bekerítették a palmyrai harcokban részt vett orosz speciális erők egyik katonáját. Ezért hősiesen utolsó üzenetében maga ellen kért bombázást.

Oroszország és a világ hősként ünnepli a huszonöt éves Prokhorenkot, akit felderítés közben a terroristák körbekerítették. Az orosz katona eldöntötte, hogy nem fog élve a dzsihádisták kezére kerülni és utolsó erejéig küzdeni fog. Miután kifogyott a lőszerből a saját pozícióját megadva kért légicsapást.

Az egész világot megrázta Alexander Prokhorenko hőstette. A palmyrai csatában volt az a feladata, hogy ellenséges célpontokat keressen és azok helyét bediktálva irányítsa a bombázásokat. Ekkor esett kelepcébe, hősiesen kitartott, de amikor látta, hogy nincs esélye a menekülésre, a saját koordinátáira kért bombázást.

.

“Körbe vagyok véve. Kint vannak. Nem akarom, hogy elfogjanak, aztán videókon mutogassanak! Rendelje el a légicsapást, meggyaláznak engem és az egyenruhámat is! Szeretnék tisztességgel meghalni és magammal vinni ezeket a rohadékokat is. Kérem teljesítse az utolsó kívánságomat, rendelje el a légicsapást, így is – úgy is meghalok!”

Elöljárója megparancsolta, hogy vonuljon fedezékbe, de Prokhorenko ezt nem tudta megtenni. Saját felettese vonakodott elindítani a bombákat, de ő maga többször kérte, hogy tegye meg.

Miután elrendelték a légicsapást, Prokhorenko remegő hangon azt mondta, hogy minden álma valóra vált örül,  hogy a szívből szeretett  hazájának szolgálata közben  hal meg. Utolsó szavaiban a feleségét említette, akit a  világ legcsodálatosabb asszonynak nevezett.

“Itt a vég, parancsnok! Köszönöm. Mondja el a családomnak és a hazámnak, hogy szeretem őket! Mondja el, hogy bátor voltam és a végsőkig harcoltam! Kérem viselje gondját a családomnak, bosszulja meg a halálomat, minden jót, Parancsnok, mondja meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

Miután többet válasz nem érkezett tőle, a parancsnoka elrendelte a légicsapást.

Állítólag Vlagyimir Putyin elnök adja át a legmagasabb katonai kitüntetést Prokhorenko családjának, és áldott állapotban lévő feleségének.

Dicsőség a hős katonának! Isten nyugosztalja!

Orientalista.hu  – Zenobia

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑