Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 01. 06.

Saját tagjait végezte ki az Iszlám Állam

2016. 01. 06.

Ramadi elbukása után több mint harminc gyermek harcosával és közel ötven fegyveresével végzett a terrorszervezet.

Iraki források szerint Ninive tartományban az Iszlám Államként ismert terrorszervezet a Ramadi városból történt kiűzése után harminc, 16 éven aluli harcosával és több mint ötven más, menekülni próbáló felnőtt fegyveresével végzett.

A gyerekek – akiket nagy valószínűséggel a terrorszervezet gyilkosai a családjaiktól raboltak el, hogy kiképzett, feláldozható gyilkológépeket faragjanak belőlük – a teljes káosz közepette próbálták menteni az életüket, miután az iraki hadsereg hosszú ostrom után be tudott törni Ramadiba. Az ISIS szintén menekülő gyilkosai először azokkal a tagjaikkal végeztek, akik már a harcok során is menekülni próbáltak, majd a gyerekeknek jutott e borzalmas sors.

Iraki források szerint a terrorszervezet csak az elmúlt évben több száz gyermeket rabolt el Muszul tartományban. A gyerekeket szaúdi eredetű vahabita tanokkal befolyásolják és tanítják gyilkolásra, illetve önmaguk feláldozására “Allah” kedvéért. A terrorszervezet a vahabita tanok mellett a felnőtt és gyermek harcosait egyaránt Captagonnal kábítja, hogy elvégezhessék azokat a brutális tetteket, melyeket normális ember nem tudta megtenni.

A Ramadi felszabadítása során elesett iraki katonák illetve ISIS terroristák számát nem tudni. Eddig erről hivatalos forrás nincsen. De minden bizonnyal a város és a környező települések iraki hadsereg általi elfoglalása egy hatalmas pofont jelent mind a terrorszervezetnek, mind az azt támogató rezsimeknek, kormányoknak egyaránt.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑