Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2022. 04. 14.

Seagal szerint Putyin a legnagyobb politikai vezető a világon

2022. 04. 14.

Az amerikai filmszínész mindvégig támogatta a Krím-félsziget elcsatolását, amiért kitiltották Ukrajnából.

Steven Seagal olyanokat hívott meg hetvenedik születésnapjára az orosz fővárosba, akik Vlagyimir Putyin legszorosabb szövetségesei – írta meg az Independent cikkére hivatkozva az Index. A lap szerint a vasárnapi ebéden mondott köszöntőjében ismételten hitet tett Putyin és követői mellett.

Imádkozik a békéért

Az Úszó erőd, az Ölve vagy halva, a Nico akcióhőse olyanok társaságában ünnepelt, mint Margarita Szimonjan, az állami finanszírozású orosz hírcsatorna, a Russia Today főszerkesztője, vagy az ismert televíziós műsorvezető, Vlagyimir Szolovjov. Mindketten rajta vannak az uniós szankciós listán, amelyet azután rendeltek el, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az egybegyűltekhez nyakig begombolt fekete ingben, orosz tolmáccsal az oldalán beszélő akciólegenda azt mondta, hogy szerinte

Putyin az egyik legnagyobb élő politikai vezető, ha nem a legnagyobb!

Majd arról beszélt, hogy a teremben lévők az ő családja, az ő barátai, és hozzátette: „Szeretlek benneteket, és mi mindannyian összetartozunk, jóban-rosszban”. Az ukrán háborúról korábban a Fox Newsnak azt mondta:

„Legtöbbünknek vannak barátai, rokonai Ukrajnában és Oroszországban. Mindkét országra úgy tekintek, mint egy családra, és hiszem, hogy csak egy külső erő az, amely hatalmas pénzeket költve propagandára igyekszik egymásnak ugrasztani őket. Azért imádkozom, hogy mindkét állam jusson el egy mindenki számára pozitív, békés megoldásig.”

A színész egy Putyin-barát baloldali pártszövetségben politizál

A cikk szerint az amerikai színész Putyin egyik leghűségesebb barátja, követője. Az államfő 2016-ban írta alá azt az elnöki rendeletet, amely orosz állampolgárságot biztosított Seagalnak, aki mindvégig támogatta a Krím-félsziget elcsatolását. Ezután kitiltották Seagalt Ukrajnából.

Az amerikai filmszínészt Putyin 2018-ban különleges megbízottnak nevezte ki. Feladata lett volna az orosz és az amerikai kulturális kapcsolatok erősítése. A színész egyébként tavaly év elején belépett egy Putyin-barát baloldali pártszövetségbe is.

Mandiner.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑