Cadmus fordítás Cadmus
Kultúra

2019. 08. 12.

“Sisters in arms” – címmel új, a szíriai konfliktushoz kapcsolódó film készült

2019. 08. 12.

Nyugat-Európában október 9-én fogják bemutatni a ,,Soeurs d’Armes,, (Sisters in Arms) című francia filmet, mely egy kurd női önkéntes alakulat szemszögéből mutatja be a Szíria északi, kurdok lakta területein folyó harcot az Iszlám Állam terror szervezet ellen.

A történetet Caroline Fourest írta meg a szíriai kurdok által létrehozott népi védelmi alakulatok (YPG) női önkéntes egységeiről (YPJ), akik a szíriai fegyveres konfliktus kezdetén fegyvert ragadtak és felvették a harcot az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

A film teljesen igaz történeten alapul, ugyanis a szíriai fegyveres konfliktus elején megjelenő iszlamista fegyveres csoportok, majd pedig az Iszlám Állam terrorszervezet ellen számos kurd nő fogott fegyvert. Sok kurd a szülőföld védelme miatt állt be a női harcosok közé, de volt köztük sok jezidi és keresztény nő akik korábban az iszlamisták szex rabszolgái voltak és így kívántak elégtételt venni korábbi fogva tartóikon. Rajtuk kívül azonban csatlakoztak az alakulathoz nemzetközi önkéntesek is a világ több országából.

A film témája mindenesetre érdekesnek tűnik és a bemutató is elég akciódús. Tehát érdemes kivárni az október 9-i bemutatót.

Orientalista.hu-Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑